TÁJÉKOZTATÁS

a mosodai szolgáltatást érintő változásokról

A Textil Üzem szolgáltatásait igénybe vevő valamennyi szervezeti egység vezetője és gazdasági vezetője részére

 

Tájékoztatom Önöket, hogy a Textil Üzem tevékenységében 2021. augusztus 01-jétől jelentős változások lépnek életbe.

Az üzem a jelzett időponttól beszünteti a tisztítási tevékenységét, a szennyes feldolgozását külső vállalkozó fogja végezni. A csereraktári tevékenység, a szekrényes munkaruhaellátás és a textilgazdálkodás folyamatai (selejtezés, beszerzés, textilpótlás) továbbra is az üzem hatáskörében maradnak. Ennek megfelelően a szennyesátvétel és a tiszta textília átadásának rendje nem változik. A klinikák új textília vásárlásának folyamata szintén változatlan marad.

A változás elsősorban a forgási sebességben jelenik meg, aminek az áthidalásához szükséges egy hétvégi igényt kielégítő többlet textília mennyiség beszerzése és a rendszerbe illesztése. Ennek megrendelése jelenleg zajlik, a váltásig a megfelelő készlet rendelkezésünkre fog állni. Az esetleges, előre nem látható problémákból adódó szállítási csúszások esetére szintén igyekszünk felkészülni biztonsági tartalék képzésével.

Arra kérjük a szervezeti egységek illetékes vezetőit, hogy a valós textília készleteiket vizsgálják felül és ha szükséges, a szűkös kereteket töltsék fel. A változás minden textíliaféleséget érint, így például a felmosó mopokat és a névre szóló textíliákat is. Az előbbiek esetében (és minden más esetben is) megszűnik az aznapi visszaszállítás, a második esetben pedig minimum egy nappal megnő a tiszta visszaadás ideje. Erre való tekintettel javasoljuk megvizsgálni a készletek mennyiségének szükség szerinti felemelését.

Budapest, 2021. július 12.

 

Tisztelettel:                                                                                                                                                                         Ürögi Zsolt szolgáltatási igazgató

70570 tájékoztatás a mosodai szolgáltatást érintő változásokról