A Semmelweis Egyetem
a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI)
megbízásából
értékesíti az alábbi,
a Magyar Állam tulajdonában, a Kiíró vagyonkezelésében lévõ ingatlanokat:
A Semmelweis Egyetem a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) megbízásából értékesíti az alábbi, a Magyar Állam tulajdonában, a Kiíró vagyonkezelésében lévõ ingatlanokat:

A Semmelweis Egyetem

(1085. Budapest, VIII. Üllõi út 26.)

a továbbiakban Kiíró,

a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI)

megbízásából

a kincstári vagyon értékesítésére vonatkozó versenyeztetési szabályzat jóváhagyásáról szóló 1048/1997. (V.13.) Korm. határozat vonatkozó fejezetei alapján értékesíti az alábbi,

a Magyar Állam tulajdonában, a Kiíró vagyonkezelésében lévõ ingatlanokat:

1. Budapest XII. Eötvös u. 10-14.

Hrsz.: 9316

Megnevezés: szanatórium

Földterület: 33.768 m2

Épületek száma: 15

Épületek összes bruttó szintterülete: 9.287 m2

Ingatlan legalacsonyabb eladási ára:

3.317.030.000,-Ft + 829.257.500,-Ft ÁFA

azaz

Hárommilliárd-háromszáztizenhétmillió-harmincezer Ft                                   + Nyolcszázhuszonkilencmillió-kettõszázötvenhétezer-ötszáz Ft  ÁFA

Ajánlati biztosíték:

330.000.000,- Ft azaz Háromszázharminc-millió Ft

Jelige: „Eötvös u. 10-14.”

Az ajánlati dokumentáció vételára: 100.000 Ft + ÁFA

Az ingatlant csatorna átvezetésére szolgalmi jog terheli a 9325 hrsz. ingatlan mindenkori tulajdonosa javára, egyebekben az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

Az ingatlanhoz tartozó, a természetbeni kerítésen belüli részen található, önálló helyrajzi számon (9313) szereplõ 1.494 m2 területet érintõ részre a tulajdonjog tekintetében a Kiíró és a XII. kerületi Önkormányzat között per van folyamatban. Ez a terület nem képezi az eladás tárgyát.

2. Budapest XII. Mátyás király út 17-19.

Hrsz.: 9520

Megnevezés: kórház

Földterület: 12.621 m2

Épületek száma: 2

Épületek összes bruttó szintterülete: 2.606 m2

Ingatlan legalacsonyabb eladási ára:

1.111.095.000,- Ft+277.773.750,-Ft ÁFA

azaz

Egymilliárd-száztizenegymillió-kilencvenötezer Ft +

Kettõszázhetvenhétmillióhétszázhetvenháromezer-hétszázötven Ft ÁFA

Ajánlati biztosíték: 110.000.000,-Ft azaz Egyszáztízmillió Ft

Jelige: ” Mátyás király út 17-19.”

Az ajánlati dokumentáció vételára: 100.000 Ft + ÁFA

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

3. Budapest XIII. Lehel út 35.

Hrsz.: 28001/3

Megnevezés: épület, udvar

Földterület: 7000 m2

Épületek száma: 11

Épületek összes bruttó szintterülete: 4.358 m2

Ingatlan legalacsonyabb eladási ára:

445.000.000,- Ft + 111.250.000,-Ft ÁFA

azaz

Négyszáznegyvenötmillió Ft + Egyszáztizenegymillió-kettõszázötvenezer Ft ÁFA

Ajánlati biztosíték: 40.000.000,- Ft azaz Negyvenmillió Ft

Jelige: ” Lehel út 35.”

Az ajánlati dokumentáció vételára: 100.000 Ft + ÁFA

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

4. Budapest VIII. Baross u. 40. mûemlékingatlan

Hrsz.: 36722

Megnevezés: udvar és iroda és raktár

Földterület: 884 m2

Épületek száma: 2

Épületek összes bruttó szintterülete: 1.911 m2

Ingatlan legalacsonyabb eladási ára:

83.920.000,-Ft + 20.980.000,- Ft ÁFA

azaz

Nyolcvanhárommillió-kilencszázhúszezer Ft + Húszmillió-kilencszáznyolcvan

ezer Ft ÁFA

Ajánlati biztosíték: 9.000.000,- Ft azaz Kilencmillió Ft

Jelige: „Baross u. 40.”

Az ajánlati dokumentáció vételára: 50.000 Ft + ÁFA.

Az ingatlan per-, teher- és igénymentes.

A Kulturális Örökségvédelmi Hivatal a mûemlékingatlan felújítása esetén az eredeti lakófunkció visszaállítását támogatja.

Az adásvételi szerzõdés a nemzeti kultúrális örökség miniszterének jóváhagyásával,  a szerzõdés megkötésének idõpontjától kezdõdõ hatállyal jön létre, a szerzõdõ felek a miniszteri jóváhagyás megszerzéséig szerzõdéses nyilatkozatukhoz kötve vannak.

A mûemlékingatlan értékesítését követõen a kulturális örökség védelmérõl szóló 2001. évi LXIV. tv., illetve a hatályos jogszabályi és egyéb hatósági elõírások értelmében, a mûemléki védettség alatt álló ingatlan, illetõleg a mûemléképület mindenkori tulajdonosának gondoskodnia kell az épület bontását vagy felújítását, esetleges átalakítását, illetve átépítését megelõzõen az akkor hatályos jogszabályoknak megfelelõ dokumentáció elkészíttetésérõl és a mûemlékvédelmi hatóság (Kulturális Örökségvédelmi Hivatal) által történõ jóváhagyatásáról. A fenti kötelezettség vállalása az adásvételi szerzõdésben külön rögzítésre kerül.

A vételárat magyar forintban (HUF) kell megfizetni.

A részvétel alapfeltétele:

A megpályázandó ingatlanra vonatkozó pályázati dokumentáció megvásárlása.

A pályázati dokumentáció átvételének helye: Semmelweis Egyetem, Mûszaki és Üzemeltetési Igazgatóság Mûszaki Fõosztály Titkársága, Budapest, VIII. Rökk Sz. u. 13. I. emelet 103.

A dokumentáció a vételár megfizetésének igazolása ellenében vehetõ át a pályázati felhívásnak a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítõ „Kincstári Vagyoni Értesítõ” címû rovatában történõ megjelenését követõ elsõ naptól, munkanapokon 10,00 – 13,00 óra között, a megjelölt helyen. A dokumentáció vételára a házipénztáron keresztül fizethetõ be.

Pályázati ajánlat beadásának módja:

A vételre vonatkozó pályázati ajánlatokat ingatlanonként külön – külön zárt, cégjelzés nélküli borítékban, jelige feltüntetésével, 3 példányban (1 eredeti és 2 másolati példányban), magyar nyelven, személyesen, meghatalmazott, illetve postai úton a pályázati dokumentáció átvételének helyén kell benyújtani úgy, hogy az ajánlat az ajánlattételi határidõn belül a Kiíróhoz megérkezzék. Az ajánlattevõ köteles az eredeti példányt megjelölni „Eredeti” felírással. Ha a pályázatok között eltérés adódik, az így megjelölt ajánlatban foglaltak az irányadók.

Ajánlattételi határidõ:

Az ajánlattételi határidõ a pályázati felhívásnak a Magyar Közlöny Hivatalos Értesítõ „Kincstári Vagyoni Értesítõ” címû rovatában történõ megjelenését követõ elsõ naptól számított 45. naptári napon délelõtt 10,00 óra. Amennyiben ez munkaszüneti nap, akkor az ezt követõ elsõ munkanapon 10 óra.

A pályázatok felbontása az ajánlattételi határidõ lejártának napján 10 órakor történik az ingatlanok kiírásának sorrendjében közjegyzõ jelenlétében. A pályázatbontáson az ajánlattevõk, vagy az általuk írásban erre meghatalmazott személyek vehetnek részt.

A pályázati ajánlatnak az alábbiakat kell tartalmaznia:

· az ajánlattevõ azonosító adatait (név, lakcím, levelezési cím, cég neve, székhelye, képviselõ neve, eredeti, vagy közjegyzõ által hitelesített aláírási címpéldány, 30 naptári napnál nem régebbi hiteles cégkivonat, KSH azonosító szám),

  • a vételár megjelölését, telek + felépítmény + ÁFA bontásban,

· a vételár kiegyenlítésének módját, teljesítésének, részletfizetés esetén részteljesítéseinek határidejét annak figyelembe vételével, hogy az ajánlati biztosítékon felül fennmaradó vételárhátraléknak

az 1. és a 2. számú ingatlan esetében legalább 30%-át, míg

a 3. és 4. számú ingatlan esetében legalább 40%-át

a szerzõdés aláírását követõ 15 naptári napon belül, a teljes vételárat pedig legkésõbb

a szerzõdés aláírását követõ 90 naptári napon belül ki kell egyenlíteni,

· az ajánlati biztosíték befizetésérõl szóló hivatalos banki igazolást,

  • a pályázati dokumentáció megvásárlását igazoló bizonylat másolatát,

· devizabelföldi ajánlattevõ nyilatkozatát arról, hogy nincs köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló lejárt fizetési kötelezettsége),

· devizakülföldi ajánlattevõ közjegyzõ elõtt tett nyilatkozatát arról, hogy a Magyar Állammal, illetve szervezeteivel szemben nincs tartozása,

· a pályázati kiírás eladási áron túlmenõ, egyéb feltételeinek elfogadásáról szóló nyilatkozatot.

· az ajánlattevõ gazdasági társaság tulajdonosainak arról szóló nyilatkozatát, hogy nyertesség esetén megkötendõ adásvételi szerzõdéshez szükséges-e külön társasági cselekmény.

Ajánlati biztosíték:

Az ajánlattevõnek gondoskodnia kell arról, hogy az ajánlati biztosíték legkésõbb az ajánlattételi határidõ napját megelõzõ napon a Kiíró Magyar Államkincstárnál vezetett
MÁK 10032000-00282819-00000000 számlájára beérkezzék.

Az ajánlati biztosíték a nyertes ajánlattevõ esetében a vételárba beszámításra kerül.

Az ajánlati biztosítékot a Kiíró a pályázati felhívás visszavonásának, illetve az eljárás eredménytelenségének megállapítása napjától számított 15 munkanapon belül visszafizeti az ajánlattevõk részére. Eredményes pályázat esetén a Kiíró az ajánlati biztosítékot a nem nyertes ajánlattevõk részére az eredményhirdetés napjától számított 15 munkanapon belül fizeti vissza. A Kiíró ugyancsak visszafizeti az ajánlati biztosítékot, ha az elbírálási határidõt meghosszabbítja, melynek függvényében az ajánlati kötöttség idõtartama is meghosszabbodik, és az ajánlattevõ a határidõ meghosszabbításáról szóló értesítés kézhezvételétõl számított 7 naptári napon belül nyilatkozik, hogy ajánlati kötöttségét nem kívánja meghosszabbítani.

Az ajánlati biztosíték után a Kiíró költséget nem számít fel, kamatot nem fizet, kivéve, ha az ajánlati biztosíték visszafizetésére nyitva álló 15 munkanapos határidõt elmulasztja.

Amennyiben az ajánlattevõ ajánlati kötöttségének ideje alatt ajánlatát visszavonja, ajánlati kötöttségét megsérti, vagy ha az adásvételi szerzõdés megkötése a nyertes ajánlattevõnek felróható, vagy érdekkörében felmerülõ más okból hiúsul meg, az ajánlati biztosítékot elveszti.

Kötelezõen vállalt ajánlati kötöttség: az ajánlattételi határidõ lejártának napját követõ 90 naptári nap.

Tulajdonjog átruházási és birtokbaadási feltételek:

A tulajdonjog átszállását eredményezõ nyilatkozat kiadása és a birtokbaadás a teljes vételárnak a Kiíró számláján történõ megjelenését követõen haladéktalanul, de legkésõbb 15 naptári napon belül történik.

A pályázat elbírálásakor alkalmazott értékelési szempontok fontossági sorrendben:

  • A megajánlott vételár összege.
  • Fizetési feltételek, fizetési mód és határidõ (elõnyt élvez az az ajánlatevõ, aki egyösszegû fizetést vállal).

A pályázat nyertese az, aki a pályázati felhívásban rögzített feltételek teljesítése mellett a legjobb ajánlatot tette.

A Kiíró a pályázati eljárás során beérkezett ajánlatokat, az ajánlatok felbontását követõ 30 naptári napon belül bírálja el, melyet a Kiíró egy alkalommal, legfeljebb további 30 naptári nappal meghosszabbíthat. Ennek függvényében az ajánlati kötöttség idõtartama is meghosszabbodik.

A Kiíró pályázati eljárás eredményérõl a pályázati ajánlatok bontásától számított 30 naptári napon belül, illetve az elbírálási határidõ esetleges meghosszabbításának lejártát követõ 15 naptári napon belül valamennyi ajánlattevõt írásban értesíti.

Az adásvételi szerzõdés megkötésének feltétele, hogy a nyertes ajánlattevõ feltétel nélküli bankgaranciát, vagy feltétel nélküli hitelígérvényt ad a Kiírónak az ajánlati biztosítékon felüli fennmaradó vételárhátralékról, illetve az összeget ügyvédi/közjegyzõi letétbe helyezi az eredményhirdetésrõl szóló értesítés kézhezvételét követõ 15 naptári napon belül. A bankgarancia és a hitelígérvény tartalmi feltételeit a pályázati dokumentáció tartalmazza.

A Kiíró a pályázat nyertesével – az errõl szóló értesítés kézhezvételének napjától számított 30 naptári napon belül – az adásvételi szerzõdést megköti.

A pályázati ajánlat érvénytelen, ha

  • azt a pályázati felhívásban meghatározott, illetve szabályszerûen meghosszabbított ajánlattételi határidõ lejárta után nyújtották be,
  • azt olyan pályázó nyújtotta be, aki az ajánlati dokumentációt nem vásárolta meg,
  • az ajánlattevõ az ajánlati biztosítékot nem, vagy nem az elõírtaknak megfelelõen

bocsátotta rendelkezésre,

  • az nem felel meg a pályázati felhívásban meghatározott feltételeknek,

· a devizabelföldi ajánlattevõ nem csatolta nyilatkozatát arról, hogy nincs köztartozása (adó-, vám-, társadalombiztosítási járulék és egyéb az államháztartás más alrendszereivel szemben fennálló lejárt fizetési kötelezettsége),

· a devizakülföldi ajánlattevõ nem csatolta közjegyzõ elõtt tett nyilatkozatát arról, hogy a Magyar Állammal, illetve szervezeteivel szemben nincs tartozása,

· olyan ajánlattevõ nyújtotta be, aki a Kiíróval szembeni korábbi fizetési kötelezettségét nem teljesítette,

· az ajánlattevõ a pályázatot nem írta alá (gazdasági társaság esetén cégszerû aláírás).

Kiíró fenntartja azon jogát, hogy

  • a pályázati eljárást az ajánlattételi határidõ elõtt visszavonja, melyrõl a pályázati felhívás közlésével megegyezõ helyeken az ajánlattételi határidõ lejárta elõtt hirdetményt tesz közzé,
  • a nyertes ajánlattevõ visszalépése esetén a pályázat soron következõ helyezettjével szerzõdést kössön,
  • a pályázati eljárást indoklás nélkül eredménytelennek nyilvánítsa,
  • szükség esetén a pályázóktól az ajánlat lényegét nem érintõ technikai – formai kérdésekben írásban felvilágosítást kérjen (az ajánlattevõ ezen kérdésekre adott írásbeli válasza semmilyen formában nem eredményezheti a pályázati ajánlatában megfogalmazott feltételek olyan megváltozását, amely az értékelés során a beérkezett ajánlatok sorrendjét módosítaná).

A jelen pályázati eljárással és az ingatlanok megtekintésének lehetõségével kapcsolatban további felvilágosítás kérhetõ: Kákóczki Ilona mûszaki fõosztályvezetõtõl, tel.:266-0446, és Herendi Gábor osztályvezetõtõl tel.: 338-3107 munkanapokon 8,00-16,00 óra között.