Az idei tavaszi szünet áprilisra eső idejére ismét „minitábort” szerveztünk a Semmelweis Polgárok gyermekei számára. 

A négy napos minitábort a korábbi gyermekfelügyeletek mintájára szerveztük meg. A Pető András Kar szakmai támogatásával, diplomás konduktorok bevonásával reggeltől késő délutánig fogadtuk az általános iskolás gyermekeket. 

Miért tartjuk fontosnak, hogy az iskolai szünetekben gyermekfelügyeletet biztosítsunk munkatársaink gyermekeinek?

Elsődleges célunk, hogy segítsünk kollégáinknak a munka és a magánélet közt egyensúlyozni. A gyermekfelügyelet támogatja a munkavállalókat abban, hogy hatékonyabban és könnyebben megoldják azokat az időszakokat, amikor az iskolákban szünet van, és nincs, aki a családban vállalná a gyerekfelvigyázást. Csökken a stressz, hiszen minden szülő biztos lehet benne, hogy a gyerekük biztonságos környezetben van és élménydús programon vesz részt. 

A gyermekek azontúl, hogy megbízható szakemberek vigyáznak rájuk, közösségben játszhatnak. Fontosnak tartjuk, hogy élményeket szerezzenek, és ne telefonozással vagy tévénézéssel töltsék el a gyermekkort. Minitáborainkban és a nyári táborokban is rengeteg időt töltünk a szabadban, játszótéren, kalandparkban és sok olyan programot szervezünk számukra, melyek során játszva sajátíthatnak el (felnőttként is) hasznos ismereteket.

És végül, de nem utolsó sorban a gyermekfelügyelet hozzájárul a pozitív munkahelyi kultúra kialakításához, amely segíthet a munkatársak közötti együttműködést és összetartást.

Fotók: Barta Bálint