Az életünk során mindannyian találkozunk a menopauzával.

Vannak, akiket közvetlen hatásai sújtják, hiszen a nők 75%-ának okoznak problémát a változókorral járó sajátos tünetek és vannak, akiket „csak” közvetve ér el a hatása, érintett családtag vagy a munkatárs kapcsán. Az össztársadalmi érintettség ellenére erről a természetes állapotról a nők többsége nehezen osztja meg tapasztalatát.

Hosszú távú célunk, hogy a Semmelweis Egyetem munkatársait megismertessük a női változókor velejáróival: a fizikai tüneteken túl az érzelmi, pszichológiai hatásaival és a tünetek enyhítésének lehetőségeivel. Ebben a célkitűzésben már tavaly is támogatást kaptunk a helloklimax program szakmai csapatától, és együttműködésünk idén is folytatódni fog.

A változókorú, és a téma iránt érdeklődő munkatársainkat szeretettel várjuk a Változó-kör 2024-es rendezvényeire. A rengeteg hasznos információ és azonnal használható trükkök segítenek a menopauza időszakának átvészelésében, de talán a legfontosabb, hogy megtapasztalhatják, hogy nincsenek egyedül a problémájukkal, mások is küzdenek hasonló nehézségekkel. 

Ízelítő az idei programokból:

Időpont Téma Rövid leírás Helyszín Jelentkezés
2024. április 18.

Menopauza ABC – minden, amit tudnod érdemes a felkészüléstől a megélésig

Miről szól az előadás? 

  • a klimax biológiája
  • fizikai és mentális hatások
  • a felkészülés fontossága
  • egészségügyi rizikófaktorok
  • a következő boldog 40 év
hibrid regisztráció
2024. június 18. Amikor az életközepi krízis bekopogtat – mindenki átéli, hurrá!

Mi történik a nőkkel és a férfiakkal 40 év körül? Ha megérted, már nem is lesz olyan félelmetes, ugye? Nos, ebből a másfél órás interaktív előadásból biztosan megérted. 

Fergeteges ismertető mindkét nem jellemzőiről, a munka és a magánélet világából, példákkal, sztorikkal, film- és könyvajánlókkal. 

hibrid regisztráció

2024. szept.

(egyeztetés alatt)

Hétköznapi stresszkezelés, a kiégés megelőzéséért

Mindannyian rendelkezünk stresszcsökkentő módszerekkel, melyeket fontos tudatosítani, hogy a nehezebb pillanatokban bármikor alkalmazhassuk azokat. Érdemes hasznos technikákat választani, melyek egy része hosszabb tanulást igényel, mások könnyebben elsajátíthatók és mindannyiunk számára egyszerűen rendelkezésre állnak.

hibrid regisztráció
2024. nov. 12. Önbizalom, önbecsülés – így erősítsd meg magad! Óhatatlanul inog a léc, főleg 40 év felett, amikor a legtöbben számot vetünk magunkkal. Igazi önbizalom tuning ez az előadás, felismerésekkel, „aha-élményekkel”, magunkra ismeréssel, nevetéssel. Kérdezni ér, sőt ajánlott… hibrid regisztráció