December 9. délelőttjére átalakult a Nagyvárad téri Elméleti Tömb, a Mikulás-várás karácsonyi csoda-helyszínévé a munkatársak és gyermekeik, unokáik legnagyobb örömére.

A napot a Mikulás szánhúzó kutyáinak bemutatójával kezdték: az állatasszisztált bemutatón a gyerekek huskykkal ismerkedhettek és kipróbálhatták magukat idomárként.

A még totyogókat a babasarokban felhalmozott rengeteg plüss és más játékok várták, mellettük pedig a legkisebbekre és anyukájukra is gondoltak a szervezők: számukra nyugodt és szeparált szoptató kuckót rendeztek be. A kézműves asztaloknál egy pillanatra sem csökkent a gyermektömeg, mindenki buzgón ragasztotta, színezte, festette a karácsonyfákat, könyvjelzőket, díszeket.  

A díszteremben csillámtetkó készítőknél kígyózott hosszú sor, a tanácsteremben a selfie gép aratott osztatlan sikert.

A szülőknek és a várakozás izgalmában kifáradt gyerekeknek karácsonyi finomságokkal, süteményekkel és forró italokkal készültek a rendezők.

A kutyás program után Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar szolgáltatta a talpalávalót. A mesevilágba bújó karácsonyi koncerten megelevenedtek a történetek, a kicsik fáradhatatlanul énekeltek, táncoltak, ugrándoztak az interaktív koncerten. Majd elérkeztünk a nap legizgalmasabb pillanatához: vajon megkaphatják-e a gyerekek a karácsonyfa alá készített ajándékokat? Meglátogatja-e az eseményt a Mikulás bácsi?

Rektor úr köszöntötte a résztvevőket és elmesélte a gyermekeknek, hogy a minap telefonált a Mikulással és meghívta őt az ünnepségre, hiszen a Semmelweis-családban minden gyermek jó volt, megérdemlik az ajándékokat. És láss csodát, pár pillanat múlva meg is érkezett a Mikulás és a krampuszai. A kicsik izgatottan köré gyűltek, üdvözölték, a Mikulás elmesélte utazása történetét és megmutatta a varázstekercset is, melyet magával hozott. Közös varázslattal kinyitották a tekercset, és – a szülők legnagyobb meglepetésére – kiderült, hogy minden jelenlévő jó volt az évben. A krampuszok segítségével minden gyermek átvehette az Socca Hungary Sportszövetség által adományozott ajándékcsomagot.

A karácsonyi időszak az év legszebb és legmeghittebb szakasza: amikor a szeretet és a család fontossága előtérbe kerül. A hallgatók, a munkatársak és szeretteik alkotják a Semmelweis – családot, ahol törődünk egymással, és nem csak karácsonykor.

Az ünnepségről távozó gyermekek csillogó szeme és a szülők visszajelzései megerősítették a szervezőket abban, hogy értékes időt töltöttek együtt a szombati varázslatos délelőttön.  

Békés karácsonyt és sikerekben gazdag, boldog új évet kíván a Családbarát Egyetem Központ csapata!

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem