Idén áprilisban a Semmelweis Egyetem is csatlakozott a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom Balansz programjához, melynek keretében megtartottuk az első, de nem utolsó #mutiholdolgozol napot. 

A program küldetése, hogy a munkatársak gyermekei minél inkább megértsék, lássák, hol és mit dolgoznak a szüleik, és a családbarát vállalat mellett a vállalatbarát család modelljét is megteremtse.

A tavaszi szünet első napján megrendezett élménynap fókuszában a Fogorvostudományi Kar, az Egészségtudományi Kar, a Marketing és Kommunikációs Főigazgatóság és a Szenátus munkája állt. Az egyetem szakemberei izgalmas programokkal készültek, saját szakterületüket gyermekbarát, izgalmas és látványos módon mutatták be, osztatlan sikert aratva a fiatalok közt. 

A #mutiholdolgozol program összeállításakor arra törekedtünk, hogy a hagyományos egészségügyi-klinikai szegmensen túl a kevésbé ismert egészségügyi szakterületek és a háttértámogató szervezeti egységek működésébe is bepillantást engedjünk. Ezen elhatározás jegyében a Fogorvostudományi Kar, Propedeutikai Tanszékének szakemberei a fogpótlás rejtelmeivel, a fogorvosi munka fogásaival ismertették meg a gyerekeket. Az Egészségtudományi Kar oktatói a mentőtisztek feladatait, valamint az életmentés alapvető lépéseit mutatták be a gyermekcsoportoknak. A Morfológia Tanszék az emberi csontok működését szemléltette, a Családgondozási Tanszék oktatói pedig az idősödés kihívásait tapasztaltatták meg a kicsikkel.  

A támogató szervezeti egységek közül a szenátusi főtitkár segítségével a szenátus tevékenységébe tekinthettek be, valamint a Marketing és Kommunikációs Főigazgatóság, Filmes Csoportjánál a médiastúdió eszközparkját próbálhatták ki a gyerekek. A különböző programokat az életkori sajátosságoknak megfelelően, aktivitásra ösztönzően, interaktívan mutattuk be a kicsiknek. 

A szakmai tapasztalatainkat és a megvalósult programot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom által, a #mutiholdolgozol naphoz csatlakozott munkahelyek számára kiírt pályázatban összesítettük. A felhíváshoz mintegy 60 munkáltató csatlakozott, melyek közül a Semmelweis Egyetem #mutiholdolgozol élménynapját a verseny egyik fődíjával jutalmazták.

Galéria

6kép

Fotók: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom