A Semmelweis Egyetem, az utóbbi két év tevékenysége alapján összeállított szakmai pályázat eredményeként, saját kategóriájában az első helyen végzett az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. (OFA) pályázatán, és így az Év Felelős Foglalkoztatója 2023 Díjban részesült.

Az elismerést, 2023. október 30-án ünnepélyes keretek között Nagy Márton gazdaságfejlesztési minisztertől Feketéné Dr. Szabó Éva, a Semmelweis Egyetem stratégiai és fejlesztési rektorhelyettese és Adonicsné Püski Kata rektori kabinetvezető-helyettes, a Családbarát Egyetem Központ vezetője vette át.

Napjainkban a munkaerőpiac újabb és újabb kihívásokkal szembesíti a munkáltatókat, így a felelős foglalkoztatás jelenléte a szervezetek életében még nagyobb jelentőséggel bír, mint eddig.

-vallja a pályázatot kiíró szervezet.

Az OFA Nonprofit Kft. pályázata évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai szervezeteket, amelyek kiemelkedő és iránymutató tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén, hiszen a társaság célja a munkahelymegőrzés elősegítése, innovatív foglalkoztatási formák támogatása, valamint a munkaerő-piaci integrációt szolgáló programok, projektek végrehajtása. 

Az elismeréssel a Semmelweis Egyetem csatlakozott azon intézmények szűk körébe, akik minőségi munkahelyek megteremtésére törekszenek, olyan intézkedéseket alkalmaznak és tevékenységeket folytatnak, amelyek a munkavállalók elégedettségét növelik, és akik értékként kezelik a munkatársakat. 

Mivel a Semmelweis Egyetem legfőbb értéke az emberi erőforrása, az egyetem Szenátusa 2019. decemberi ülésén döntött a Családbarát Egyetem program kidolgozásáról, melynek középpontjában a Semmelweis Polgárok, valamint gyermekeik állnak, legyen szó akár egészségükről, akár családtámogatásról, akár kedvezményes rekreációs szolgáltatásokról.

A családbarát szemlélet pozitív társadalmi üzenetet hordozó érték, mely napjainkban egyre nagyobb jelentőséggel és vonzerővel bír. A Semmelweis Egyetem kiemelt célkitűzése, hogy olyan munkahely legyen, ahol a szakmai fejlődés és elismerés mellett a családokat támogatják, a gyermekvállalást elismerik, valamint ahol az egyetem mint munkáltató, tudatosan tesz azért, hogy a munkavállaló képes legyen összehangolni és egyensúlyban tartani a munkáját a magánéletével. Fontos cél a munkavállalói elköteleződés növelése és a kollégák jóllétének javítása, ezáltal a fluktuáció minél hatékonyabb csökkentése.

Az Év Felelős Foglalkoztatója Díj elnyerése megerősítés minden vezető, valamint a munkavállalók elégedettségének növelésén dolgozó szervezeti egységek számára, hogy tevékenységükkel valóban pozitív hatást gyakorolnak a munkavállalók életminőségére és a munkahelyi kultúrára.

Galéria

7kép

Fotók: OFA Nonprofit Kft.