A mentális egészség világnapja alkalmából október 18-án a Magatartástudományi Intézettel közreműködve kiégés-megelőző online workshopot szervezünk, melyre szeretettel invitáljuk a Semmelweis Polgárokat. Az előadást Prof. Dr. Purebl György pszichiáter, pszichoterapeuta szakorvos, a Magatartástudományi Intézet igazgatója tartja.

Miért fontos a mentális egészség?

Testünk nem lehet egészséges, ha a pszichénk nincs megfelelő állapotban. A rohanó, feladatokkal teli világban különösen fontos szerepe van a lelki, mentális egészségünknek. 

A mentális egészség az érzelmileg kiegyensúlyozott életet jelenti. A kiegyensúlyozottság az alapja annak, hogy az egyén képes kezelni a nehézségeket és a változásokat, kreatív megoldást talál a problémákra és nincsenek szélsőséges hangulatingadozásai.

A stressz, negatív impulzusok, motivációhiány mind-mind rombolják a mentális egészséget, stresszhez, majd kiégéshez vezethetnek. Akit a burnout (kiégés) szindrómától szenved, annak romlik a teljesítménye, nem inspirálja semmi, reményvesztetté válik, ami nem csak a munkahelyére, hanem a magánéletére is kihat, a teljes testi-érzelmi-lelki kimerülés fenyegeti. A kutatások alapján a segítő foglalkozásokban, egészségügyben dolgozók vannak kitéve leginkább a burnout (kiégés) szindrómának. A workshopon olyan tippeket kaphatnak, melyek a hatékony stresszkezelésben nyújtanak segítséget a Semmelweis Polgároknak.

Regisztráció

Fontos információk:

Időpont: 2023. október 18. 15 óra

Az előadásra online formában kerül sor.

Az online előadás linkjét a regisztráció után, legkésőbb október 18. reggeléig küldjük meg a regisztráció során rögzített e-mail címre.