Számtalan értékes megvalósított család- és dolgozóbarát tevékenységből inspirálódtunk szeptember 20-án a II. Családbarát Egyetem jó gyakorlat megosztó workshopon. A workshopot a magyar felsőoktatási intézmények képviselőinek a Családbarát Magyarország Központ tartotta, melyre 14 egyetem képviselője kapott meghívást.

A program ünnepélyes védjegy átadással vette kezdetét: immár az Óbudai Egyetem is csatlakozott a Családbarát Helyek körébe. Ezúton is gratulálunk az Óbudai Egyetem elkötelezett munkatársainak a védjegy elnyeréséhez. 

A Családbarát Magyarország Központ bemutatta a Családbarát Hely tanúsító védjegy programot, amelynek mintegy négyéves működése alatt közel 2400 hazai szervezet – köztük a Semmelweis Egyetem – szerezte meg az elismerést.

A legnagyobb öröm, hogy egyre nő az olyan vezetők száma, akik kiemelten fontosnak tartják, hogy a munkatársaik stresszmentes, barátságos, családbarát munkahelyen dolgozhassanak.

–jelentette ki Dr. Szuromi-Kovács Ágnes, a Családbarát Magyarország Központ ügyvezetője.

A workshop a Budapesti Corvinus Egyetem és a Nyíregyházi Egyetem előadásával folytatódott, majd megtekintettük az Óbudai Egyetem saját bölcsődéjét. A tapasztalatmegosztás során többször szóba került a munkahelyi kultúra és a vezetők családbarát tevékenységek melletti elkötelezettsége, mely a következő workshop fő témája is lesz. 

A részletes beszámolót itt olvashatják.