MEGHÍVÓ
a Harmónia Orvosi és Művészeti Alapítvány
rendezvényére

Fővédnök: Prof. dr. Merkely Béla rektor

Időpont: 2023. szeptember 28. 19.00-21.00
Helyszín: Semmelweis Szalon (1085. Budapest, Üllői út 26. I. em.)

Szeretettel meghívjuk a Semmelweis Polgárokat Harmónia Orvosi és Művészeti Alapítvány következő évadának előadásaira. A Harmónia Estek idei tematikája a látszat és valóság, az ellentétesnek ható, olykor párhuzamos, néha pedig egymást keresztező életutak.
Az előadások alkalmával különböző művészeti ágak fiatal és már nagy múltú képviselői találkoznak egy időben, egy térben, egy gondolat mentén. A meghívott vendégekkel az alkotó- és az előadó művészet különbözőségeiről, a belső motivációkról, a művészeti pályák kanyargós útjairól, jelenről és jövőről beszélgetnek. Mindeközben pedig csodálatos zenéket és prózákat hallhatnak majd szerzőktől, előadóktól, gondolkodóktól.
A szeptember 28-ai első alkalmon öt kivételes fiatal tehetség lesz a Harmónia Estek vendége: a Perpētuum jazz quartet és Nyáry Luca író.
Őket fogja kérdezni mai művészeti pályákról, alkotásról és színpadi létről, jövőképről és tervekről az est háziasszonya, Banai Sára.

Perpētuum együttes
Stílusukban a pop, rock, jazz, metál és pszichedelikus elemek kellemes egyvelege hallható. A zenekar Girincsi Fruzsina (ének), Takács Dániel (gitár), Sárosi Áron (basszusgitár) és Telek Attila (dob) négyeséből áll, akik úgy hivatkoznak a közös dalszerzésre, mint egy kísérleti konyhára, ahová mindenki bedob hozzávalókat a saját asztaláról és egy új dolgot főznek belőle.
A zenekar 2019-es indulása óta számos hazai és külföldi klubban és fesztiválon mutatkozott már be, 2020-ban a perpētuum MÜPA Jazz Showcase közönségdíjasa lett. Bemutatkozó nagylemezük, a White Canvas 2022 áprilisában jelent meg, és első magyar EP-jüket 2023 tavaszán adták ki Visszafelé címmel. A perpētuum alteregója a PerpiJazz formáció, amivel ifjúsági interaktív ismeretterjesztő koncerteket adnak kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Nyáry Luca 
A hihetetlenül fiatal írónő évek óta kiemelkedő alakja a magyar irodalmi életnek, számtalan magazinban publikál, gyermekkönyveket és Emily Dickinson verseket fordít, dalszövegeket ír, ifjúsági sorozatokat fejleszt és műsort vezet, az egyetemen pedig televíziós műsorkészítőnek tanul.
2018-ban, 17 évesen írta első regényét, a “Vigyázat Törékeny!”-t, mely a saját, depresszióval folytatott harcáról szól. A könyv országos siker lett, a Bookline beválasztotta a “Szívünk Rajta” programjába, valamint megjelenése évében felkerült az év legjobb debütáló regényét díjazó Margó-díj top tízes listájára is, aminek segítségével a könyv a felnőtt közönséghez is eljutott. Második könyvét a fiatal felnőttek kiégéséről, a covid alatt elvesztett motivációról írja.