A szűrővizsgálatok rendkívül fontos szerepet töltenek be a mindennapokban, hiszen megannyi, súlyos betegség megelőzésében lehetnek segítségünkre. Nincs ez másképp a szemészeti vizsgálat esetében sem. Ne feledjük, szemünk az egyik legfontosabb érzékszervünk, őrizzük meg épségét idősebb korunkra is. 

Tudta?

A környezetünkből érkező információk csaknem 90 %-át a szemünkön keresztül kapjuk.

Az ember hozzászokik a látás fokozatos romlásához, így fordulhat elő, hogy akár 50%-os látásromlás mellett sem érzi szükségét egy szemészeti kivizsgálásnak vagy egy új szemüvegnek. Ezért az évenkénti szemészeti kontroll vizsgálaton panasz nélkül, tünetmentesség esetén is javasolt résztvenni. A szemészeti elváltozások többsége hatékonyan kezelhető, gyógyítható, szakorvos segítségével pedig a legtöbb esetben a látás romlása is megállítható.

Látásromlás esetén mindenképpen szükséges szemész szakorvos felkeresése, mert a látás romlása negatívan befolyásolja az életminőséget, akadályozhat a mindennapi tevékenység végzésében. Az általános szemészeti vizsgálat alkalmával az orvos felméri a szem egészségi állapotát, sor kerül a látásélesség vizsgálatra és diagnosztizálja az esetleges látászavarokat.

Nyáron különösen fontos, hogy óvjuk a szemünket a káros UV-sugárzástól!

Válasszunk „UV 400” jelzésű napszemüveget, mely kiszűri a káros sugárzást.  A kedvezmények közt megtalálja a Sértz Optika ajánlatát.

Milyen betegségekre derülhet fény a szemészeti szűrés során?

    • glaukóma (zöldhályog) 
    • szürkehályog
    • keringési problémák (magas vérnyomás, szívbetegség)
    • cukorbetegség
    • melanoma

Szemünk egészségét az életkor előrehaladása és életvitelünk egyaránt befolyásolhatja. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy felnőttként rendszeresen időt fordítsunk egészségi állapotunk felmérésére és a rendszeres szemészeti vizsgálat beiktatására is. A betegségek korai diagnózisa segít abban, hogy a probléma hatékony módon kezelhető legyen.