A Semmelweis Egyetem is csatlakozik a #mutiholdolgozol országos eseményéhez 2023-ban!

Az 5 éve útjára indult #mutiholdolgozol programban olyan intézmények vesznek részt, amelyek szívesen megmutatják magukat, és a 21. század tipikus és egyáltalán nem tipikus munkahelyeit a jövő munkavállalói, a gyerekek és fiatalok számára. A program küldetése, hogy a munkatársak gyermekei minél inkább megértsék, lássák, hol és mit dolgozik apa/anya, és a családbarát vállalat mellett a vállalatbarát család modelljét is megteremtse.

Kitárjuk az egyetem kapuit és április 6-án, a tavaszi szünet első napjának délelőttjén várjuk gyermekeiket egy munkahelyi élménynapra. A #mutiholdolgozol nap időpontja nem véletlen, a tavaszi szünet első napján kihívást jelenthet a munkavállalók számára a gyermekek felügyelete, ebben is szeretnénk munkatársainknak segítséget nyújtani.” – mondta el Adonicsné Püski Kata, a Családbarát Egyetem Központ igazgatója, rektori kabinetvezető-helyettes.

A program fókuszában a Fogorvostudományi Kar, az Egészségtudományi Kar, a Marketing és Kommunikációs Főigazgatóság és a Szenátus munkája áll. Az egyetem szakemberei számtalan izgalmas kalanddal készülnek a gyerekeknek, és interaktív módon mutatják be saját szakterületeik legérdekesebb mozzanatait.

Ízelítő a sokrétű programcsomagból:
  • A Fogorvostudományi Karon az ifjúság megismerkedhet a fogorvosi szék rejtelmeivel, a legérdekesebb fogászati eszközökkel, a fogszabályzáshoz szükséges mintavételekkel, és profi oktatókká válhatnak ők is a helyes fogmosás tanításából.
  • Az Egészségtudományi Kar oktatói segítségével a gyermekek bepillantást nyernek a mentőtisztek életébe. A kar munkatársai továbbá megismertetik a gyermekeket testünk anatómiájának érdekességeivel: a Baby Simmel megtanulhatják a helyes pulzus- és vérnyomásmérést, az „öregségi” szimulátor segítségével pedig megtapasztalhatják milyen, ha érzékszerveink csökkent üzemmódban működnek.
  • A Marketing és Kommunikációs Főigazgatóság Filmes Csoportja exkluzív stúdióbemutatót tart, melynek keretében a kamera mindkét oldalán kipróbálhatják magukat a gyermekek: lehetnek riporterek, operatőrök vagy éppen szerkesztők.
  • Az egyetem döntéshozó szerve a Szenátus, és ahol az egyetem életét érintő legfontosabb határozatok születnek, a szenátusi terem. Az ifjú „szenátorok” megismerkedhetnek a terem történetével, a szenátusi szavazórendszer működésével, melyet ki is próbálhatnak: a program keretében egy „rendkívüli előterjesztésről” szavaz majd a „kópé szenátus”.

A bázis az Üllői út 26. szám alatt lévő Központi Igazgatási Épület, ahol a Családbarát Egyetem Központ munkatársai és önkéntesei reggel 7.30-tól szeretettel várják a 6 éven felüli gyerekeket az egyetem bármely szervezeti egységéből. A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, melyre március 31-ig van lehetőség. A nyílt nap eseményei a délelőtt folyamán zajlanak, azonban a gyermekek felügyelete igény szerint munkaidő végéig biztosított. A pontos programterv az eseményt megelőző héten publikálásra kerül. Kérdéseikkel keressék bizalommal dr. Frank Tamást, a Családbarát Egyetem Központ pedagógiai programokért felelős operatív vezetőjét a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címen.

Regisztrálok

A nyílt napon kép-, hang- és filmfelvétel készül, mely a későbbiekben felhasználásra kerül különböző formákban. Kérjük regisztráció esetén vegye figyelembe, hogy gyermeke részvételének feltétele a hozzájáruló nyilatkozat helyszínen történő kitöltése, aláírása.