frissítve: 2022.03.21-én

Az egyetemen nagyon sokan dolgoznak adminisztratív munkakörökben a támogatói területen, döntő részben ülőmunkát végezve. Az ülőmunka nem csak a mozgásszervekre veszélyes, hanem a belső szervekre is rossz hatással van. A gerinc fájdalmas betegségei mellett az agyvérzés, a szívinfarktus, a szívnagyobbodás és a vesebetegségek rizikófaktorát is növelheti az ülő életmód. Aki naponta több órát ül, jó ha tudja, hogy az ülés jobban terheli a gerincet, mint az állás, és a rossz tartás nemcsak a vázrendszerre, hanem az izmokra és a szalagokra is rossz hatással van.

Mi a megoldás?

A fentiek elkerülésére a célzott aktív mozgás a megoldás. Mozgással jó vérellátást biztosítunk az izmokban, ami a szív és a tüdő egészségének megőrzéséhez is hozzájárul. A mozgás azt is elősegíti, hogy a csontállomány ne épüljön le, és elkerülhetővé válnak a begyógyászati problémák.  Ráadásul, mintegy bónuszként, a mozgás a legjobb stresszoldó és mivel endorfint szabadít fel, örömforrás is.

Kondicionáló torna a Központi Igazgatási Épületben: 

Hétfő 16.30 – 17.30
Szerda 16.30 – 17.30
Csütörtök 16.30 – 17.30
Péntek 7.00 – 8.00

Kick-box aerobic: 

Kedd és csütörtök 12.00 – 13.00

Futópad időpont foglalás IDE KATTINTVA! 

A rendszeres mozgás beiktatása az amúgy is zsúfolt életünkbe nem kis logisztikai, szervezési kihívás lehet. Ezen próbálunk segíteni azzal, hogy „házhoz hozzuk” a lehetőséget.

A Központi Igazgatási Épület alagsori tornaterme nemrégiben felújításra került. Heti négy alkalommal van lehetőség kondicionáló tornán részt venni, az alábbi napokon: hétfő, szerda és csütörtök 16.30-as, valamint péntek 7.00 órás kezdéssel. Kedden és csütörtökön pedig 12 és 13 óra között kick-box aerobic óra kerül megtartásra. Ez utóbbira bejelentkezni egy email küldésével ITT lehetséges.

Ezen kívül elhelyezésre került a tornateremben egy futópad, amit az épületben (illetve a környező telephelyeken) dolgozó munkatársaink előzetes időpontfoglalás alapján igénybe vehetnek. Egy órás intervallumok foglalhatók, kérjük annak végére átöltözve, és a gép érintett részeit fertőtlenítővel áttörölve adják át a lehetőséget a soron következő kollégának. Kérjük, figyelmesen olvassa el a falra kihelyezett tájékoztatókat! Az öltözők rendbetétele, fejlesztése folyamatban van.

Foglaljon időpontot még ma!

A Semmelweis Egyetemen törődünk egymással.

Családbarát Egyetem Központ