A 2021 novemberében végzett munkavállalói felmérés során jelentős számban érkezett javaslat a családbarát egészségügyi ellátások fogászat irányába történő bővítésére. Megfontolva ezt az igényüket, 2022. február 4-től fogorvosi ellátás indul a Családbarát Egyetem Program keretein belül.

Bejelentkezni a csaladbarat.rendelo@semmelweis-univ.hu e-mail címen, vagy a +36 30 685 9677 telefonszámon lehetséges.

Akut fogászati probléma esetén az alábbi számon kaphat segítséget: +36 20 885 9318.

Minden pénteken 8 és 16 óra között a Szentkirályi utcai épületben várjuk a Semmelweis Polgárokat előzetes bejelentkezés alapján, ahol megtörténik egy alapos állapotfelmérés panoráma röntgenfelvétellel, a fogak és már meglévő fogpótlások állapotának értékelése és egy állkapocsízületi vizsgálat. Az állapotfelmérést követően minden szűrésen részvevő számára kezelési javaslatot tesznek orvosaink az esetlegesen szükséges beavatkozások elvégzésére.

Az akut fogászati ellátás esetei: a fogak friss baleseti sérüléseinek elsődleges ellátása, a fogból kiinduló gyulladások ellátása, a fogmeder gyulladás, bölcsességfog körüli gyulladt lágyrész-szövetek konzervatív kezelése, a szájüregen belüli tályog megnyitása, a nyelést vagy/és légzést akadályozó idegentest eltávolítása, a szájnyálkahártya és az ajak akut gyulladásos megbetegedéseinek gyógyszeres ellátása, állkapocs-ficam visszahelyezése, a frissen tört állcsont nyugalomba helyezése, a háromosztatú ideg által kiváltott roham helyi érzéstelenítéssel történő csillapítása, valamint bármilyen eredetű szájüregi vagy szájüreg környéki vérzés csillapítása.

(A 1997. évi LXXXIII. törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól értelmében 18 és 62 éves kor között fogpótlások, illetve fogszabályozó készülékek a biztosított által részleges térítés mellett igénybe vehető egészségügyi szolgáltatásoknak minősülnek.)

A Családbarát Egyetem Program szűrést végző fogorvosai: Dr. Ábrám Emese, Dr. Hegedüs Tamás, Dr. Jáhn Marianna, Dr. Károlyházy Katalin, Dr. Linninger Mercedes, Dr. Qian Xinyi, Dr. Róna Virág és Dr. Róth Ivett.

Várjuk Önöket a rendeléseken!

A Semmelweis Egyetemen törődünk egymással.