A Semmelweis Egyetem elkötelezett abban az irányban, hogy kollégái számára – szakmai elismerésük és karrierjük támogatása mellett – olyan munkakörülmények biztosítson, mely elősegíti a családalapítás és gyermeknevelés munkavállalással történő flexibilis összeegyeztetését. Ennek egyik lehetősége a kisgyermekek felügyeletében való segítségnyújtás. Jelenleg két óvodánkban is van lehetőség egyetemi dolgozók gyermekeinek elhelyezésére, azonban a 3 év alatti korosztály számára ezidáig nem biztosítottunk hasonló szolgáltatást.

Mivel a 2021. november végi, Családbarát Egyetem programmal kapcsolatos felmérésünkön a válaszadók 17,5 százaléka jelezte, hogy szívesen igénybe venne az egyetem által biztosított bölcsődei férőhelyet, ezért együttműködési megállapodást kötünk a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődékkel.

Így az együttműködés keretében a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék évente 20 férőhelyet biztosít a 7 kerületi bölcsődében a Semmelweis Polgárok (munkavállalók és hallgatók) kisgyermekei számára. A férőhelyek száma igény és megállapodás szerint tovább bővíthető.

A férőhelyek feltöltése a mai naptól folyamatos, jelentkezési vagy érdeklődési szándékukat a csaladbarat@semmelweis-univ.hu email címen jelezzék, a gyermek életkorának megjelölésével. Kérjük, hogy tüntessék fel a saját nevüket, szervezeti egységüket és telefonos elérhetőségüket is. A rendelkezésre álló férőhelyeket a jelentkezés sorrendjében tudjuk biztosítani.

 

Az alábbi bölcsődékben várják szeretettel a Semmelweis-es apróságokat:

Mini-Manó Bölcsőde (1083 Budapest, Baross u. 103/A.)
Babóca Bölcsőde (1083 Budapest, Baross u. 117.)          
Játékvár Bölcsőde (1085 Budapest, Horánszky u. 21.)    
Gyermekkert Bölcsőde (1082 Budapest, Nagy Templom u. 3.)   
Fecsegő-tipegők Bölcsőde (1087 Budapest, Százados út 1.)        
Tücsök-lak Bölcsőde (1084 Budapest, Tolnai Lajos u. 19.)            
Katica Bölcsőde (1089 Budapest, Vajda Péter u. 37-39.)

A bölcsődékről bővebben IDE KATTINTVA tájékozódhatnak.