Az Egyetem három üdülője 2021. nyarán is várja az egyetemi polgárokat! A 2021. évi szezon a Horányi üdülőben június 4-én, a balatoni üdülőkben június 12-én indul, és mindhárom üdülőben augusztus 28-ig tart. A meghirdetett szálláshelyek foglalását 2021.05.25-től biztosítja a Szolgáltatási Igazgatóság minden egyetemi polgár részére a már ismert web-es alkalmazáson keresztül, melyet a következő linken lehet elérni: Üdülőfoglalás (semmelweis.hu). A foglalások visszaigazolása az igények beérkezése és befizetése sorrendjében történik.

Az alsóörsi üdülő idén is tárt kapukkal fogadja a Balaton északi partján üdülésre vágyó egyetemi polgárokat. A gyermekbarát üdülő homokozóval, kismedencével, 2-3 ágyas felújított szobákkal, retro hangulattal várja a több gyermekes családokat, nagyobb baráti társaságokat. A 2021. évi üdülési szezonban két turnust (július 10-17 és augusztus 7-14 közöttieket) kis létszámú családok számára tartunk fenn. Erre a két időszakra az üdülő csak szobánként, és csak számukra foglalható. A nagyobb létszámú családok számára a fenti időszakon kívül szintenként történő foglalás lehetőségét biztosítjuk. A teljes üdülő foglalása nem lehetséges.

A balatonföldvári üdülőben a férőhelyek száma az előző évben 6 főre növekedett, az emeleti szoba 4 fő, a földszinti rész új bútorozásával plusz két fő elszállásolásával bővült, valamint az épület előtt nagyméretű terasz szolgálja a vendégek pihenését. Az üdülő kialakítása egy család, vagy egy társaság közös elszállásolására alkalmas. Az üdülési lehetőségek heti turnusokban kerülnek meghirdetésre.

A horányi üdülő az aktív kikapcsolódást kedvelők egyéni foglalásai mellett kiválóan alkalmas nagyobb családi rendezvények (pl. esküvők) lebonyolítására is, valamint az egyetemi szervezeti egységek, és hallgatói csoportok számára csapatépítések, gyermek-, sport és alkotó táborok számára. Az üdülő sporteszközeit (kenuk, kerékpárok, tarmbulin, pingpong asztal, stb.) a vendégek üdülőben tartózkodásuk alatt térítésmentesen használhatják.

Alsóörsön és Balatonföldváron max. 2-2 fő, Horányban max. 10 fő saját sátrában történő elszállásolása is lehetséges.

A járványhelyzet miatt a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet szerint a szálláshelyen a koronavírus ellen védett személy, valamint a felügyelete alatt lévő tizennyolcadik életévét be nem töltött személy tartózkodása megengedett. A szálláshely igénybevételéhez a 60/2021. (II. 12.) Korm. rendelet szerint a koronavírus elleni védettség igazolása szükséges, mely érvényes védettségi igazolvánnyal (plasztikkártyával), vagy applikációval teljesíthető, valamint a védettségi igazolványon feltüntetett személyazonosság igazolására alkalmas igazolvány bemutatása is szükséges.

Az egyetem üdülőivel kapcsolatosan részletes információk a Szolgáltatási Igazgatóság honlapján: Üdülők – Szolgáltatási Igazgatóság (semmelweis.hu) találhatók.