Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából rendezett ünnepi megemlékezés keretében került sor a Baráti Kör ifjúsági díjainak átadására 2024. március 14-én a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében.

Az elismeréseket a Baráti Kör titkára, dr. Molnár László, valamint vezetőségi tagja, dr. Kovács Éva nyújtotta át a kitüntetetteknek.

  • A Baráti Kör ifjúsági tagjai részére idén is meghirdetett „Dr. Balázs Dezső és Walter Julianna” pályázatán 120 000 forintos díjat nyert dr. Őri Dorottya a 2024. júniusában Reykjavíkban megrendezésre kerülő World Psychiatric Association – Together Against Stigma világkongresszuson történő részvételének támogatására.
  • A Semmelweis Egyetem kollégiumainak igazgatója, dr. Godó Ferenc kezdeményezésére a Baráti Kör 120 000 forinttal jutalmazza az idei Korányi Frigyes Tudományos Fórum kiváló teljesítményt nyújtó hallgatóit.  
  • A Baráti Kör 250 000 forintot biztosít az egyetemi hallgatók testnevelésének és szabadidő sportjának fejlesztésére. Az erről szóló emléklapot Várszegi Kornélia, a Testnevelési és Sportközpont igazgatója vette át.

 

Galéria

5kép