A Semmelweis Egyetem Baráti Köre Doktorandusz Kiválósági Díjainak (200, illetve 100 eFt) átadására 2016. november 19-én, az Egyetem Dies Academicus ünnepségén került sor.

Narrátor:

Tisztelt Vendégeink! A Semmelweis Egyetem több mint hatszáz aktív tagot számláló Baráti Körének elismerései következnek. A Baráti Kör egyik kiemelt célja, hogy anyagi eszközökkel is segítse az egyetemen tanuló tehetséges fiatalok szellemi és lelki nevelését, fizikai edzettségét, a kiemelkedő teljesítmények elérését. Ezért 2016-ban is meghirdette a Doktorandusz Kiválósági Díjat, melyet hét évvel ezelőtt, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából alapított. Az idei I. helyezett díjazott Dr. Ben Sorum, a II. helyezett díjazott Dr. Béres Nóra Judit. A díjat dokumentáló emléklapot Dr. Monos Emil professor emeritus, a Baráti Kör elnöke és Dr. Némedy Edit főorvos, a Baráti Kör vezetőségi tagja adja át, kérem fáradjanak az elnöki asztal elé. A Baráti Kör a PhD hallgatókat is szeretettel várja tagjai sorába.

Dr. Ben Sorum az Orvosi Biokémiai Intézetben végzi kutatómunkáját Dr. Csanády László témavezetésével a Molekuláris Orvostudományok Doktori Iskola hallgatójaként. A rendkívül magas, 28,7-es impakt faktorú „Cell” folyóiratban megjelent mindössze háromszerzős munkájában molekuláris biológiai és elektrofiziológiai módszerekkel a CFTR csatorna aktiválódása során kialakuló konformációváltozások időbeli mintázatát írta le. Kérem Dr. Ben Sorumot, fáradjon ki a kitüntetés átvételéhez.

Dr. Béres Nóra Judit a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola hallgatója az I. sz. Gyermekgyógyászati Klinikán. A Dr. Veres Gábor témavezetésével készült munkájában igazolta mikroRNS-ek szerepét a TNF-α jelátviteli folyamatainak szabályozásában gyulladásos bélbetegségekben.

Dr. Béres Nóra Judit kitüntetését később veszi át.

Gratulálunk az elismerésekhez!