A Semmelweis Egyetem Baráti Köre Doktorandusz Kiválósági Díjainak (150, illetve 100 eFt) átadására 2015. november 21-én, az Egyetem Dies Academicus ünnepségén került sor.

Narrátor:

Tisztelt Vendégeink! A Semmelweis Egyetem több mint hatszáz aktív tagot számláló Baráti Körének elismerései következnek. A Baráti Kör egyik kiemelt célja, hogy anyagi eszközökkel is segítse az egyetemen tanuló tehetséges fiatalok szellemi és lelki nevelését, fizikai edzettségét, a kiemelkedő teljesítmények elérését. Ezért 2015-ben is meghirdette a Doktorandusz Kiválósági Díjat, melyet hat évvel ezelőtt, megalakulásának 20. évfordulója alkalmából alapított. Az idei I. helyezett díjazott Ujma Przemyslaw Péter, a II. helyezett díjazott Dr. Rencz Fanni. A díjat dokumentáló emléklapot Dr. Monos Emil professor emeritus, a Baráti Kör elnöke és Dr. Némedy Edit főorvos, a Baráti Kör vezetőségi tagja adja át, kérem fáradjanak az elnöki asztal elé.

Ujma Przemyslaw Péter kutatómunkáját a Magatartástudományi Intézetben Dr. Bódizs Róbert témavezetésével végzi a Mentális Egészségtudományi Doktori Iskola hallgatójaként. A „The Journal of Neuroscience” folyóiratban megjelent tanulmányukban igazolták, hogy nőkben az alvási orsók amplitudója és időtartama bizonyos agyi régiókban pozitív korrelációt mutat az intellektuális teljesítménnyel, míg a férfiakban ez az összefüggés nem mutatható ki. Kérem Ujma Przemyslaw Pétert, fáradjon ki a díj átvételéhez.

Dr. Rencz Fanni a Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola hallgatója, témavezetője Dr. Brodszky Valentin. A „British Journal of Dermatology” című folyóiratban megjelent közleményükben a pemphigusnak az életminőségre kifejtett hatásaival kapcsolatos megfigyelések meta-analízisét végezték el.

Kérem Dr. Rencz Fannit, fáradjon ki a díj átvételéhez.

Gratulálunk az elismerésekhez!