Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulója alkalmából rendezett egyetemi ünnepély keretében került sor a Baráti Kör ifjúsági díjainak átadására 2015. március 13-án a Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében.

Narrátor:

A Semmelweis Egyetem több mint félezer tagot számláló Baráti Körének fő céljai között szerepel, hogy eszmei és anyagi eszközökkel segítse a tehetséges egyetemi ifjúság szellemi és lelki nevelését, fizikai edzettségét, elitteljesítményét. Ezért a Baráti Kör 2015-ben is meghirdette ifjúsági tagjai részére a „Dr. Balázs Dezső és Walter Julianna” pályázatot. Felkérem Dr. Monos Emil professzor urat, a Baráti Kör elnökét és Dr. Némedy Edit főorvos asszonyt, a Baráti Kör vezetőségi tagját, fáradjanak ki a díjak átadásához. Kérem a díjazottakat, hogy nevük elhangzásakor fáradjanak ki átvenni a díjat igazoló Emléklapot.

110.000 Ft-os díjat nyertek:

  • Dr. Ács Balázs PhD-hallgató (II. Sz. Patológiai Intézet) a 2015. június 27-28. között Rovinjban megrendezésre kerülő 30. Adriatic Society of Pathology Meeting-en részvételi támogatásként
  • Dr. Cseh Domonkos PhD-hallgató (Klinikai Kísérleti Kutató- és Humán Élettani Intézet) a 2015. áprilisában, Párizsban megvalósuló tanulmányútjának támogatására

A Baráti Kör vezetősége ebben az évben is odaítélt egy további – rendkívüli – ifjúsági díjat. A Semmelweis Egyetem kollégiumainak főigazgatója, Dr. Godó Ferenc kezdeményezésére a Baráti Kör 120.000 Ft-tal jutalmazza az idei Korányi Frigyes Tudományos Fórum kiváló teljesítményt nyújtó diákszereplőit. Kérem Drobni Zsófiát, hogy Dr. Godó Ferenc megbízásából vegye át az Emléklapot.