Hívja a 13600-at, majd adja meg a 04-es kódot, vagy küldje el a 04-et SMS-ben a 13600-as számra. Telefonhívása vagy SMS-e 500 Ft támogatást jelent!

Az Adhat Vonal a Telekom vezetékes és mobilhálózatából, valamint a Yettel és a Vodafone hálózatából hívható. A számot nem egyben kell tárcsázni: először a 13600-at, majd a kicsengés után kell a melléket megadnia.

 

Az Adjukössze Vonalat nem lehet használni, ha olyan előfizetése van, amelyben le vannak tiltva az emelt díjas és/vagy adományvonalak. A szám csak négy hálózatból hívható: a Telekom vezetékes- és mobilhálózatából, a Yettel, a Vodafone (UPC) hálózatából. A telefonos adományozás nem működik, ha díjtartozása van. Az adományozáshoz nem szükséges körzetszámot tárcsázni.

Magyarországon, a világ többi országához hasonlóan minden tizedik újszülött idő előtt, koraszülöttként jön világra: hazánkban évente mintegy 8.000 koraszülött születik. A Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján látják el utógondozásban a szülés körüli oxigénhiánnyal, az újszülöttkori sebészeti műtéten átesett, valamint az ún. rizikó újszülöttek gondozását és utógondozását. Korszerűsítésünkkel célunk az, hogy az utógondozó a  jövőben kibővült alapterületen, modern környezetben, nagyobb kapacitással, komplex szolgáltatásokkal, korszerűbb eszközökkel működhessen.  Az fejlesztés lehetővé tenné az ellátottak körének bővítését,  az általunk gondozott gyermekek óvodai és iskolai fejlődésének nyomon követesét is, különös tekintettel az óvoda-iskola átmenet problémakörére, és a tanulási zavarok differenciál-diagnosztikájára.

Az Semmelweis Egyetem központi, közhasznú alapítványának, a Semmelweis Egyetem Alapítvány fejlesztési célja egy modern eszközökkel felszerelt, a jelenleginél jóval nagyobb alapterületű utógondozó kialakítása a Szent Rókus Kórházban.

 Hisszük, hogy a rizikó-újszülöttek, valamint a két éves korig diagnosztizált, a születés előtti történések miatt kóros fejlődésmenetű, gyakran akadályozott gyermekek folyamatos gondozása, szakorvosi ellenőrzése, rehabilitációja létfontosságú a gyermekek egészsége, későbbi élete, fejlődése szempontjából. A kora gyermekkori gondozásba, nevelésbe fektetett energiák később sokszorosan megtérülnek, hiszen az érzelmi és fizikai egészség, a szociális készségek, és a kognitív-nyelvi képességek alapköveit a kora gyermekkorban fektetjük le.

A korszerűsítéssel célunk az, utánkövetés legalább kisiskolás korig megvalósulhasson – ideális esetben serdülőkorig. Célunk, hogy a kialakítandó új, nagyobb kapacitású és modern eszközökkel felszerelt ambulancián a gyermek és a család preferenciáit fókuszba helyezve egy helyen, minden szükséges szakembert felvonultatva végezzük a fejlesztést, gondozást és szülőedukációt, tanácsadást. Az utógondozó szakmai teamben gyermekneurológus, neonatológus szakorvos, gyógypedagógus, pszichológus, konduktor és gyógytornász szakemberek vesznek részt, egymással és a szülőkkel szoros együttműködésben.