Hosszú Katinka háromszoros olimpiai, kilencszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő 1,5 millió forintos adománnyal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítványt, amit az egyetem koronavírussal kapcsolatos kutatómunkára fordít.

A Semmelweis Egyetem klinikusai a gyógyító munka mellett tudományos járványelemzéssel is foglalkoznak a mindennapok során. A kutatók és az érintett PHD-hallgatók pedig folyamatosan figyelemmel kísérik a koronavírussal (SARS-CoV-2) kapcsolatos hazai és nemzetközi helyzetet, a kapcsolódó szakirodalmat, és különböző kutatóprojektek keretében gyűjtenek adatokat, hogy jobban megismerjék a vírus mechanizmusát, valamint tér- és időbeli kiterjedtségét. A Hosszú Katinka által felajánlott adományt is a koronavírus elleni járványügyi elemzésre fordítja az egyetem.

„Mindenképpen szerettem volna segíteni valamilyen módon a jelenlegi helyzetben, ezért megkérdeztem dr. Merkely Béla rektor urat, aki egyben a csapatorvosunk is, hogyan tegyem. Az ő ajánlásával adományozott az Iron csapat (Gelencsér Máté, Batházi Tamás és jómagam) 1,5 millió forintot a koronavírus kutatására a Semmelweis Egyetem Alapítványnak” – írja a Facebookon közzétett posztjában Hosszú Katinka, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy aki teheti, hasonlóan járjon el.

Ha Ön is támogatni szeretné a Semmelweis Egyetem Alapítványt, akkor azt megteheti adója 1%-ának felajánlásával vagy utalhat a 11708001-20361060 bankszámlaszámra. Minden felajánlást köszönettel fogadunk!

Keresztes Eszter
Fotó: Hosszú Katinka Facebook-oldala