Betűméret: A A A

Orvosi Rehabilitáció-mozgásszervi területen (ráépített képzés)- 2016. szeptember 29. napját követően új képzés nem indítható

Változások a szakképzésben

A rehabilitációs szakképzés területén jelentős változások történtek, melyek a Magyar Közlöny 147. számában jelentek meg 2016. szeptember 29-én, csütörtökön. Ezek egy része az Európai Közösség jogharmonizációs folyamatába illeszkedik, egy másik része pedig a szakvizsga megfeleltetés problémáit hivatott orvosolni.

Ezek alapján a korábban 2 éves ráépített képzéssel megszerezhető rehabilitációs képesítés lehetősége megszűnt. Ezen szakvizsgák korábbi elnevezései a mozgásszervi rehabilitáció, orvosi rehabilitáció (mozgásszervi) voltak. Ezek jelenleg a Rehabilitációs medicina szakképesítésnek felelnek meg. Az úgynevezett alap szakképesítésként megszerezhető Fizikális medicina és rehabilitációs orvoslás szakterület, amely 60 hónap (24 hó törzsképzés + 36 hó szakgyakorlati idő) képzési idővel rendelkezett és az UEMS (uniós) képzési kritériumoknak egyaránt megfelelt, szintén az egységes új néven szerepel már Rehabilitációs medicina elnevezéssel.