10478537_621087334654661_8308230101002246850_nEgy professzionális decibelmérő berendezést kapott a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati (Bókay) Klinika PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztálya a Ringató Zenei Alapítvány és a Kis Veréb Alapítvány adományaként.
A műszer segítségével mérhetővé válik a koraszülött osztály zajszennyezése, s az adatok kiértékelésével, az osztályon folyó munka szervezésével az intenzív ellátásra szoruló kisbabák csendesebb, békésebb, nyugodtabb környezetben gyógyulhatnak. Magyarországon átlagosan minden 11. baba idő előtt születik. A koraszülöttek számára kiemelt fontosságú a nyugalmas, csendes környezet, amiben zavartalanul fejlődhetnek, gyógyulhatnak.

IMAGEA Ringató Zenei Alapítvány munkatársai énekléssel, élő hangszerjátékkal ötödik hónapja önkéntesként segítenek a PIC osztályon, hogy az anyukák és a kisbabák könnyebben egymásra találjanak, kapcsolatuk szorosabbá váljon. A „Fül” segítségével az édesanyák éneke is jobban hallható majd, amit a legkisebb korababák is szívesen fogadnak, hiszen az orvosi tapasztalatok szerint is rendkívül fontos számukra is az anyuka közelsége, hangja, finom érintése.