a Semmelweis Egyetem
105 nap
21 óra
55 perc
7 mp

RS34581_ka-20150906-IMG_7373-scrA Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság Rendezvény és Kulturális Csoportjának feladatai közé tartozik a központi-, lakossági-, Szalon- és egyes tudományos rendezvények szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos teendők ellátása, a szervezeti egységek önálló szervezésű rendezvényeinek szakmai támogatása (tervezés, lebonyolítás). Célja az egyetem szellemiségét, értékét tükröző rendezvények magas színvonalú lebonyolításának biztosítása.

Legfontosabb feladataink:

  • az egyetem központi rendezvényeinek teljes szervezése, lebonyolítása
  • a „szalon-rendezvények” szervezése, lebonyolítása
  • az egyetemi egységek, klinikák, intézetek önálló rendezvényeinek segítése
  • a központi rendezvényekhez kapcsolódó díjak, kitüntetések készíttetése képző- és iparművészek bevonásával
  • kulturális programok szervezése, az ezekről szóló tájékoztatás biztosítása
  • partnerkapcsolatok kiépítése külső szolgáltatókkal, kulturális intézményekkel

A Rendezvény és Kulturális Csoport csoportvezetője Mézes Dorottya. Ő felel egyes egyetemi központi rendezvények (Tanévnyitó, Semmelweis Nap, Dies Academicus, 1956-os megemlékezés) és a Semmelweis Egyetem Bora rendezvénysorozat lebonyolításáért, az Educatio Oktatási Expon történő megjelenésért, valamint a Rezidens Szalon megszervezésért.

Az egyetem további központi rendezvényeit (1848/49-es megemlékezés, Karácsonyi Tea, Doctor Honoris Causa) és a Semmelweis Szalon, valamint a Harmónia Orvosklub rendezvényeit is rendezvényszervezőink koordinálják. Egyetemi oklevelek, díjak, kitüntetések, egyetemi ajándéktárgyak készíttetésével, az egyetemi borok kiadásával, valamint színházakkal, múzeumokkal, sportlétesítményekkel való kapcsolattartással is a csoport munkatársai foglalkoznak.

Évente 70-80 olyan rendezvény van az egyetemen, melynek szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatok részét vagy egészét a Rendezvény és Kulturális Csoport koordinálja. Munkáját a Semmelweis Egyetem rendezvényszervezési és rendezvénybiztosítási szabályzatához, a szalon rendjéhez és más szenátusi határozatokhoz igazítva végzi. Örömmel fogadja az egyetem munkatársainak javaslatait, észrevételeit a rendezvényekkel kapcsolatban a rendezveny@semmelweis-univ.hu e-mail címen.