Betűméret: A A A

A Rendezvény és Kulturális Csoport feladatai

RS34581_ka-20150906-IMG_7373-scrA Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság Rendezvény és Kulturális Csoportjának feladatai közé tartozik a központi egyetemi rendezvények, „szalon-rendezvények”, lakossági rendezvények, egyes tudományos rendezvények szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos teendők ellátása, az egyetem más szervezeti egységeinek munkájával kapcsolatos önálló szervezésű rendezvények tervezésének és megvalósításának szakmai támogatása. Célunk az egyetem szellemiségét, értékét tükröző rendezvények magas színvonalú lebonyolításának biztosítása.

Legfontosabb feladataink:

  • az egyetem központi rendezvényeinek teljes szervezése, lebonyolítása
  • a „szalon-rendezvények” szervezése, lebonyolítása
  • az egyetemi egységek, klinikák, intézetek önálló rendezvényeinek segítése
  • a központi rendezvényekhez kapcsolódó díjak, kitüntetések készíttetése képző- és iparművészek bevonásával
  • kulturális programok szervezése, az ezekről szóló tájékoztatás biztosítása
  • partnerkapcsolatok kiépítése külső szolgáltatókkal, kulturális intézményekkel

A Rendezvény és Kulturális Csoport csoportvezetője Mézes Dorottya. Ő felel egyes egyetemi központi rendezvények (Tanévnyitó, Semmelweis Nap, Dies Academicus, 1956-os megemlékezés) és a Semmelweis Egyetem Bora rendezvénysorozat lebonyolításáért, az Educatio Oktatási Expon történő megjelenésért, a Rezidens Szalon megszervezésért, valamint az egyetemi borok kiadásáért.

Az egyetem további központi rendezvényeit (1848/49-es megemlékezés, Karácsonyi Tea, Doctor Honoris Causa) és a Harmónia Orvosklub rendezvényeit is rendezvényszervezőink koordinálják, továbbá az egyetemi oklevelek, díjak, kitüntetések és az egyetem reprezentációs ajándéktárgyainak készíttetésével is csoport munkatársai foglalkoznak, ahogy az egyetemi reklámajándékok, a Semmelweis Szalon rendezvények, valamint a színházakkal, múzeumokkal és sportlétesítményekkel való kapcsolattartás is.

Évente 70-80 olyan rendezvény van az egyetemen, melynek szervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatok részét vagy egészét a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság Rendezvény és Kulturális Csoportja koordinálja. Munkánkat a Semmelweis Egyetem rendezvényszervezési és rendezvénybiztosítási szabályzatához, a szalon rendjéhez és más szenátusi határozatokhoz igazítva végezzük, és örömmel fogadjuk az egyetem munkatársainak javaslatait, észrevételeit a rendezvényekkel kapcsolatban a rendezveny@semmelweis-univ.hu e-mail címen.

A Rendezvény és Kulturális Csoporttal a rendezveny@semmelweis-univ.hu címen veheti fel a kapcsolatot.