A rendkívüli járványhelyzetre tekintettel március közepén azonnali pénzadománnyal támogatta a BDPST Group ingatlanfejlesztő társaság az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika alapítványát, amely 1000 darab légzésvédő szájmaszkot (FFP2) szerzett be az összegből és osztotta azokat el az egyetem betegellátó szervezeti egységei között. Az így beszerzett respirátorok több napra nyújtottak védelmet az intézményben tevékenykedő egészségügyi dolgozók számára.

A légzésvédő maszkoknak kiemelt szerepük van abban, hogy megvédjék a járvány elleni küzdelem frontvonalában tevékenykedő egészségügyi dolgozókat az esetleges fertőzésveszélytől. A BDPST Group gyors pénzadománya, illetve hathatós közreműködése tette lehetővé a Semmelweis Egyetem számára az ezer darab FFP2 jelzésű légvédelmi maszk beszerzését az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika alapítványán keresztül.

A BDPST Group és a Semmelweis Egyetem együttműködése nem előzmény nélküli: a társaság tavaly nyáron mintegy 34 millió forintos adományt nyújtott a Bókay Gyermekklinikáért Közhasznú Alapítványnak, amelyből a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika számára egy életmentő Extrakorporeális Membrán Oxigenizáció (ECMO – műtüdő) berendezést vásárolt.

A Semmelweis Egyetem az ország legnagyobb egészségügyi intézménye. Az egyetemi klinikák a legtöbb szakmai területen országos ellátási kötelezettséggel rendelkeznek, így a legsúlyosabb állapotú, komplex kezelést igénylő betegek gyógyításában vezető szerepet játszanak.

A koronavírus elleni küzdelem jegyében a Semmelweis Egyetem mellett az Uzsoki Utcai Kórház számára is nyújtott pénzügyi segítséget a BDPST Group, amelyből többek között két ultramodern lélegeztetőgépet vásárol az egészségügyi intézmény. „A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség, hogy mindenki a saját eszközeivel segítse a járvány elleni küzdelmet. Úgy gondolom, hogy nekünk példamutatónak kell lennünk ebben” – mondta Tiborcz István, a BDPST Group többségi tulajdonosa.

Forrás: BDPST Group

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.