A Semmelweis Egyetem hallgatói végeztek a pontverseny első helyén, ezzel elnyerték a legsportosabb egyetem címet a negyedik University Sports Festival Budapest elnevezésű versenyen, ahol a világ minden tájáról érkező hallgatók sportolhattak együtt. Az eseményre 11 felsőoktatási intézményből, 65 ország képviseletében érkeztek az egyetemisták.

Negyedik alkalommal rendezte meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem, az Erasmus Student Network ELTE és a Budapesti Egyetemi Atlétikai Club (BEAC) a University Sports Festival Budapestet, melynek célja, hogy a fővárosban tanuló külföldi egyetemisták számára a sporton keresztül nyújtson olyan közösségi élményt, mely összeköti a világ minden tájáról ide érkező hallgatókat és magyar társaikat. A BEAC Bogdánfy úti sportcsarnokában megrendezett versenyen egyéni és csapatsportágak kipróbálására is lehetőség nyílt. A röplabda és futsal bajnokság mellett számos küzdősportot, aerobikot, az újdonságnak számító airflow jógát és ballansz tréninget, a polefitnesst, a funkcionális köredzést, de a spinninget és a sakkot is ki lehetett próbálni.

Az esemény végén az intézmények közötti versenyen 917 ponttal a Semmelweis Egyetem hallgatói végeztek az első helyen, ezzel megszerezve a legsportosabb felsőoktatási intézmény címet. A tavalyi győztes Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói idén a másodikok lettek, míg a dobogó harmadik fokára a Szent István Egyetem hallgatói állhattak fel.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Nagy Nikoletta, Erasmus Student Network

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.