Az elmúlt évek legeredményesebb versenyét zárta a Semmelweis Egyetemet képviselő 11 hallgató az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Úszó Bajnokságon (MEFOB). A Tüske Uszodában 23 egyetem több mint 200 versenyzője mérte össze erejét összesen kilenc versenyszámban igazolt, amatőr, férfi, illetve női kategóriában. Az összesített pontversenyben a Semmelweis Egyetem az első helyen végzett, az egyetem hallgatói egyéniben is jól teljesítettek.

A megmérettetésen a sportág legjobb egyetemistái vettek részt az ország minden pontjáról. A Semmelweis Egyetem csapata (Farkas Adél, Bíró Lili, Pozsonyi Zita, Heitz Kata) a 4×100-as női vegyesváltóban első helyezést ért el. A férfi 4×100-as vegyesváltó (Békési Dániel, Csirzó Ádám, Juhász Dániel, Pápai János) a negyedik helyen végzett.

A bajnokság legsikeresebb versenyzői Békési Dániel, Pozsonyi Zita, Farkas Adél, Bíró Lili, Csirzó Ádám és Juhász Dániel lettek.

Bíró Lili több versenyszámban is dobogós helyezést ért el igazolt kategóriában: 100 méteres pillangóban és a 4×100-as női vegyesváltóban is a dobogó legfelső fokára állhatott fel, 100 méteres gyorsúszásban pedig bronzérmet nyert. Szintén igazolt kategóriában Farkas Adél három versenyszámban is aranyéremmel tért haza: 100 méteres hátúszásban, 400 méteres  gyorsúszásban és a 4×100 méteres vegyes váltóban. A 200 méteres vegyes váltóban pedig harmadik helyezett lett. Amatőr kategóriában Pozsonyi Zita 100 méteres hátúszásban, 200 méteres vegyesben és a 4×100 méteres vegyes váltóban is első helyezést ért el. Az 50, valamint a 400 méter gyorsúszásban ezüstérmet szerzett.

Békési Dániel szintén igazolt kategóriában összesen öt érmet szerzett: 200 méteres vegyes váltóban első helyen végzett, az 50 méteres gyorsúszásban ezüstérmet, 100 méteres gyors és mellúszásban, valamint a 400 méteres gyorsúszásban pedig bronzérmet szerzett.

Csirzó Ádám az 50 méteres gyorsúszásban és a 100 méteres mellúszásban is aranyérmes lett, Juhász Dániel pedig 200 méteres vegyes váltóban a második helyen végzett.

Az egyetemi úszócsapatot 2018 végén négy hatodéves orvostanhallgató: Pápai János, Földházi Anita, Nagy Ádám és Koch Kristóf szervezték meg, akik azóta is lelkesen vezetik a csapatot.

Bódi Bernadett
Fotó forrása: Várszegi Kornélia

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.