Megállapították a pótfelvételi eljárásban meghirdetett képzések ponthatárait. A Semmelweis Egyetem 4 kara összesen öt képzésre hirdetett pótfelvételit, amelynek keretében húsz hallgató nyert felvételt.

Az Általános Orvostudományi Karon 456 lett a ponthatár a pótfelvételi eljárásban, két hallgató nyert felvételt, míg a Fogorvostudományi Karon 406 pontot kellett elérni a bejutáshoz, amit öten teljesítettek. A Pető András Kar konduktorképzésén két hallgató tett sikeres pótfelvételit, itt 318 volt a ponthatár. Az Egészségügyi Közszolgálati Kar a levelező egészségügyi menedzserképzésre és a levelező szociális munka mesterképzésre hirdetett pótfelvételt, előbbire 88-as ponthatárral összesen nyolc hallgató került be, utóbbin 87 volt a ponthatár és három fő nyert felvételt.

Mint arról korábban beszámoltunk, az általános felvételi eljárásban – amelynek ponthatárait július 24-én hirdették ki –  összesen 2119 hallgató nyert felvételt a Semmelweis Egyetem hat karára. Az orvos- és egészségtudományi területen a korábbi éveknek megfelelően a Semmelweis képzéseire való bejutáshoz volt szükség a legmagasabb pontszámra.

Dobozi Pálma
Fotó (kiemelt kép, illusztráció): Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.