Az elmúlt évek egyik legeredményesebb versenyét zárták a Semmelweis Egyetemet képviselő hallgatók az idei Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Birkózó Bajnokságon (MEFOB). Az egri Eszterházy Károly Egyetemen nyolc egyetem mérte össze erejét kötöttfogású, szabadfogású és nyílt amatőr versenyszámban, tíz súlycsoportban. Az egyetem hallgatói  kiemelkedően teljesítettek, összesen négy érmet, köztük három aranyérmet hozhattak haza.


A megmérettetésen a sportág legjobb egyetemistái vettek részt az ország minden pontjáról. A Semmelweis Egyetem csapata (Jász Márton, Fodor Péter, Gáspár Péter és Fodor Karsa) kiemelkedően teljesítettek, Jász Márton (ÁOK) a dobogó legfelső fokára állhatott a szabadfogású kategória 70 kg-os, valamint a kötöttfogású kategória 67 kg-os súlycsoportjában is, csakúgy, mint Fodor Péter (ÁOK), aki a kötöttfogású kategória 130 kg-os súlycsoportjának legjobbja lett. Bronzérmet nyert Gáspár Péter (ÁOK) a kötöttfogású kategória 87 kg-os súlycsoportjában, míg negyedik helyezést ért el Molnár Karsa (ÁOK) a kötöttfogásúak 77 kg-os csoportjában.

Az idei Birkózó MEFOB csapatversenyét a Testnevelési Egyetem hallgatói nyerték 126 ponttal, a teljes eredménylista ezen a linken tekinthető meg.

Vona Zsófia
Kép: Magyar Birkózó Szövetség

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.