Tisztelt Adózó, kedves Munkatársam! 

A Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány kuratóriumi elnökeként szeretném szíves figyelmébe ajánlani az Alapítvány munkájának támogatási lehetőségét.

Az idén 25 éves központi alapítvány fő célkitűzése az egyetem oktató, gyógyító és kutató tevékenységének támogatása, valamint feladatellátás az egészségmegőrzés, a betegség-megelőzés, a gyógyító-, egészségügyi rehabilitációs tevékenység, a tudományos tevékenység, a kutatás, nevelés és oktatás, a képességfejlesztés, valamint az ismeretterjesztés területén.

2017 őszén felmérést készítettünk az egyetem egykori és jelenlegi hallgatói, dolgozói, oktatói és kutatói, valamint a hallgatók szülei és a betegek körében az Alapítvány munkájához kapcsolódó kérdésekben. Összesen 1638 javaslat és visszajelzés érkezett online kérdőívünkre. A válaszadók többsége az eszközbeszerzéseket és az infrastrukturális fejlesztéseket jelölte meg az Alapítvány által támogatandó legfontosabb célnak, minden harmadik megkérdezett pedig úgy gondolja, hogy a hallgatói ösztöndíjak létrehozása lehetne az Alapítvány elsődleges feladata.

Az Alapítvány kuratóriuma elkötelezett amellett, hogy a kérdőív által feltárt igényeket lehetőségeihez mérten kielégítse – ehhez kérjük az Ön segítségét adója 1%-ának felajánlásával az Alapítvány részére.

Hogyan ajánlhatja fel adója 1%-át?

Kedvezményezett neve:  Semmelweis Orvostudományi Egyetem Alapítvány
Kedvezményezett adószáma: 18014448-1-42 

1. Ha saját maga készíti adóbevallását
Adója 1%-áról rendelkezhet az adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 17EGYSZA jelű önálló nyomtatványon (letöltés pdf formátumban) akár elektronikusan, akár postai úton megküldve a területileg illetékes NAV-nak, 2018. május 22-ig.

2. Ha a NAV készíti az adóbevallását
Ha rendelkezik ügyfélkapu regisztrációval, a NAV eszja oldalán online is rendelkezhet az 1%-ról 2018. május 22-ig. Ha nincs ügyfélkapuja, töltse ki az 17EGYSZA jelű nyomtatványt (mellékelve) és 2018. május 22-ig postázza el a területileg illetékes NAV-nak.

3. Ha Ön egyéni vállalkozó
Adó 1% felajánlását adóbevallása 17SZJA EGYSZA lapján teheti meg 2018. február 26-ig ügyfélkapun keresztül elektronikusan vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak elküldve.

Amennyiben 2018. február 26-ig leadott adóbevallásában nem nyilatkozott az 1%-ról, május 22-ig még lehetősége van ezt megtenni a fenti módok egyikén.

Számunkra fontos, hogy visszajelezhessünk Önöknek arról, hogy az Alapítvány hogyan használta fel felajánlásaikat. Ennek érdekében kérjük, a rendelkezési nyilatkozaton jelölje be, hogy megadható számunkra  postacíme vagy e-mail címe.

Kérem, amennyiben Ön is fontosnak tartja az Alapítvány célkitűzéseinek megvalósulását, támogasson minket adója 1%-ával!

Tisztelettel:

Dr. Szél Ágoston
rektor, kuratóriumi elnök