Immár hetedik alkalommal nyitották meg motoros felvonulással a tanévet a Pető András Kar Konduktív Gyakorló Általános Iskolájában és Kollégiumában. A „Négy kerékről két kerékre” elnevezésű rendezvény keretében mintegy száz iskolást vittek városnézésre Budapest utcáin.

Az eseményen több híresség is részt vett, így a gyerekek együtt motoroztak többek között  Talmácsi Gábor világbajnok motorversenyzővel, Harsányi Levente műsorvezetővel, Kovács „Koko” István világbajnok bokszolóval, Szabó Győző  és Tóth Roland színművészekkel, Semmi-Kis Tünde modell és motorversenyzővel.

A Budapest Tuk-Tuk jóvoltából, idén először sok mozgáskorlátozott gyermek motoros riksából élvezhette a városnézést.

„Fantasztikus érzés látni a felhőtlen boldogságot a gyerekek arcán, ahogy szinte szaladnak a motorok felé, mindegyikük megtalálva saját magának a legmegfelelőbb helyet a járművek ülésén. Jó látni, hogy évről – évre mennyivel felszabadultabban tudják élvezni a motorozást a mozgásukban korlátozott kisgyerekek is” – mondta el Császár Claudia, a rendezvény főszervezője.

Idén is támogatta a rendezvényt a BRFK motoros szakosztálya, a Mentőmotor Alapítvány és a Groupama Biztosító, akik lehetővé tették, hogy a motorozás biztonságos keretek között valósulhasson meg.  Az esemény előtt a gyerekeket a Honda-Safety Hungary vezetéstechnikai szimulátoraival, illetve a Hungaroring-Miniring játékaival szórakoztatták a szervezők.

Vona Zsófia
Fotó: Kovács Attila, Semmelweis Egyetem

Galéria

7kép

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.