Tűzoltó autón érkezett a finn Mikulás, Joulupukki a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára. A Tűzoltó utcai klinikán már hagyományossá vált, hogy a katasztrófavédelem munkatársai télapónak öltözve ajándékozzák meg a kis betegeket, idén pedig élményautózással és zenés műsorral is készültek a gyerekeknek a szervezők, vagyis a klinika munkatársai.

rs56595_ka-20161206-ka__1165-scrA klinika életében kiemelkedő jelentőséggel bírnak azok az események, ünnepek, amelyekkel az otthon melegét, vidámságát a kórház falai közé is megpróbáljuk becsempészni – mondta Aranyosi Gáborné intézetvezető főnővér hozzátéve, a télapó érkezése természetesen minden évben nagy izgalom a kicsiknek. Rendszeresen ellátogatnak hozzánk a motoros mikulások, a katasztrófavédelem munkatársai pedig tűzoltó autón szállítják a Mikulást, aki az ablakon át érkezik és hozza ajándékait a betegeknek – szólt a szokásokról Aranyosi Gáborné. Mint mondta, idén még több különleges élménnyel gazdagították a programot: a finn Joulopuki is meglátogatta a gyerekeket, akik ezen kívül élményautózásban, valamint a Delta Mentőszolgálat és az Országos Szamaritánius Társaság támogatásával zenés Mikulás ünnepségen is részt vehettek, ahol Horányi Juli, Kocsis Tibor és Tóth Andi voltak a fellépők. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság két fülhőmérőt és egy inhalátort adományozott az intézménynek, valamint mikuláscsomagokat és plüssfigurákat is ajándékoztak a gyerekeknek.

rs56597_ka-20161206-ka__1159-scrA főnővér hangsúlyozta, a kis betegek boldogsága, élményekkel való gazdagítása mindennél fontosabb a klinika munkatársainak, így a napi viziteket, kezeléseket is átszervezték, hogy lehetőség szerint mindenki találkozhasson a Mikulással. A bent fekvő betegek mellett az onko-hematológiai kezelés szünetében levő, ambuláns betegek is meghívást kaptak az eseményre.

Keresztes Eszter
Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem

A cikket a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága tette közzé.