A Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium elnöke a 2022-es évre pályázatot ír ki szakkollégiumi ösztöndíj elnyerésére a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzatának I. melléklet 3.6 bekezdése alapján.

A szakkollégiumi ösztöndíj a szakkollégiumi tagok tevékenységének honoráriumaként meghatározott, az ösztöndíjas által szabadon felhasználható, vissza nem térítendő pénzügyi juttatás.

  1. JOGOSULTAK KÖRE:

Szakkollégiumi ösztöndíjra jogosultak azok a teljes idejű, nappali képzésen tanuló, a pályázás félévében aktív státuszú hallgatók, akik államilag támogatott / magyar állami (rész)ösztöndíjas vagy költségtérítéses / önköltséges teljes idejű alap-, mester- és osztatlan képzésben, korábbi rendszerű egyetemi és főiskolai szintű alapképzésben, felsőoktatási szakképzésben vagy felsőfokú szakképzésben, valamint doktori képzésben vesznek részt.

Szakkollégiumi ösztöndíjban részesülhet az a hallgató, aki a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium vagy a Semmelweis Egyetem Semmelweis Ignác Szakkollégium tagja. 

  1. A PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK MÓDJA:

2.1. A pályázat benyújtásának helye

A pályázatokat a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium honlapján a „Tagoknak” fül alatt a „Szakkollégiumi ösztöndíj pályázat” menüpontban (https://semmelweis.hu/selye/tagoknak-2/szakkollegiumi-osztondij-palyazat/) lehet leadni.

2.2. A pályázat benyújtásának ideje

  • A 2022-es év pályázati időszaka:
  1. január 1-től november 29-ig végzett szakkollégiumi tevékenységet érintő pályázati időszak: 2022.11.27. – 2022.11.29 17:00

A határidő be nem tartása jogvesztő hatályú. Hiánypótlásra nincs lehetőség. A pályázati időszak végéig (2.2. pont) a pályázó köteles leadni kérvényét. A kérvény akkor számít leadottnak, ha a fent megjelölt webes pályázati leadási felületen (https://semmelweis.hu/selye/tagoknak-2/szakkollegiumi-osztondij-palyazat/) a pályázat leadásáról visszaigazoló üzenet jelenik meg.

A pályázás egyéni, így a csoportos pályázatok esetén szükséges a csoportos tevékenységben részt vevő hallgatók mindegyikének benyújtania pályázati kérvényt.

  1. Benyújtandó igazolások, dokumentumok:

A pályázathoz csatolni kell a pályázat alapját képző tevékenység vagy tevékenységek bemutatását tartalmazó beszámolót.

  1. Az elbírálás szempontja és határideje; elbírálására jogosult testület vagy személy:

Az ösztöndíjra való jogosultság és az ösztöndíj összege a beszámoló és a 3. pont szerinti beszámoló tartalmára tekintettel kerül megállapításra. Az összegről a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium elnöksége dönt a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzatának I. melléklet 3.6 bekezdésének tartalmára tekintettel és a teljesítettnek elfogadott tevékenységek alapján.

Bírálati határidő: beadási időszak lezárultát követő legfeljebb 3. munkanap.

A bírálatot a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium elnöksége végzi a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzatának 20. § 1. pontjára tekintettel, melyet a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzatának I. melléklet 3.6 bekezdésének értelmében a Szakkollégium tudományos vezetője felügyel.

4.1. Egyéb tudnivalók

  1. a) Megfelelő dokumentumok
  • A kérvényekhez csak limitált maximális méretű PDF és JPG formátumú elektronikus dokumentumok kerülnek mellékletként való elfogadásra
  • A többoldalas dokumentumok csak az összes oldal feltöltésével érvényesek.
  • A nem magyar nyelvű dokumentumoknál a bíráló kérheti azok mellé a saját fordítás feltöltését
  • Csak a megfelelő felületen elküldött dokumentumok vehetők figyelembe a bírálat során.
  1. b) Adatkezelés
  • A pályázat során megadott személyes adatok kezelésére, illetve feldolgozására a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium elnöke, a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium tudományos vezetője, az általuk ezzel megbízott személy(ek), továbbá a Semmelweis Egyetem Selye János Doktorandusz Szakkollégium elnöksége jogosult. Ezen adatok kizárólag a leadott pályázat bírálatához, illetve feldolgozásához kerülnek felhasználásra.
  • A személyes adatok kezelésével, védelmével kapcsolatban a pályázó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulhat, továbbá bírósági jogorvoslattal élhet.