Pályázati felhívás (a pályázat lezárult)

A Nemzeti Egészségügyi és Orvosképzésért Alapítvány (a továbbiakban: NEOA), mint a Semmelweis Egyetem fenntartója pályázatot hirdet a Harvard Medical School Postgraduate Education (a továbbiakban: HMS PGME) és a Semmelweis Egyetem (a továbbiakban: SE) között létrejött együttműködés alapján 2023. július 17-én induló “The Harvard Medical School’s Clinical Science Scholars Program at Semmelweis University”-ban (a továbbiakban: CSS program) való részvételre.

A CSS programban való részvételhez a NEOA, mint közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítvány pályázati úton elnyerhető ösztöndíj formájában támogatást nyújt, figyelemmel a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványokról szóló 2021. évi IX. törvény 1. sz. mellékletben foglalt feladatára, amely szerint a NEOA a magyar felsőoktatás gazdasági, társadalmi és nemzetközi kapcsolatainak kifejlesztése érdekében oktatási, tudományos kutatási programokat támogat.

  1. A CCS program leírása:

A CSS program a HMS PGME által szervezett vegyes oktatási program, amelynek célja, hogy a résztvevők olyan képességek birtokába juthassanak, amelyek nélkülözhetetlenek a magas színvonalon végzett klinikai kutatásokhoz – mindezt a többi között az epidemiológia, a biostatisztika, az orvosi etika és a szakmai vezetés területén.

A program elvégzéséért szakképzésben/továbbképzésben felhasználható kredit nem jár, a CSS programot elvégzők a HMS PGME által kiállított tanúsítványt kapnak kézhez a képzés sikeres teljesítését követően.

A CSS programban részt vevő személyek a HMS PGME tanúsítványán kívül a Semmelweis Egyetem által kiállított elismerő oklevelet kapnak a képzés sikeres teljesítése esetén. 

  1. A CSS program helyszíne és a program teljesítésének egyes feltételei:

A CCS program nyolc hónap tartamú, személyes (helyszíni jelenléti, illetve online jelenléti) műhelymunkán (workshop) alapuló vegyes képzési program, amely az alábbiak szerint valósul meg:

  • Workshop 1 Budapest, Magyarország – 2023. július 17-20.
  • Workshop 2 élő, virtuális (online) – 2023. november 6-9.
  • Workshop 3 Boston, Massachusetts, USA – 2024. március 18-21.

A CSS programba beiratkozott résztvevőknek részt kell venniük a programhoz tartozó három workshop mindegyikén. Ezen túlmenően a beiratkozott résztvevőknek részt kell venniük az összes kapcsolódó oktatási tevékenységben. A résztvevők várhatóan hetente 7-10 órát töltenek webináriumokon való részvétellel, a kapcsolódó feladatok elvégzésével és csoportos feladatokkal.

A CSS program a következőket követeli meg a hallgatóktól: a webináriumon való részvételt, igény szerint előre felvett előadásokat, egyéni és csoportos projekteket, valamint egy személyes záróprojekt elkészítését.

  1. Az ösztöndíj biztosításának feltételei:

A pályázó vállalja, hogy a képzéshez kapcsolódó képzési díjat megfizeti a HMS PGME részére. A jelen pályázati felhívásban meghatározott ösztöndíj ezen képzési díjhoz történő hozzájárulást biztosít, annak meghatározott mértéke szerint.

A program képzési díja: 10 000 USD, amelyből az ösztöndíj mértéke: 5000 USD

Az ösztöndíjból részesülhet:

  1. az SE-vel foglalkoztatásra irányuló jogviszonyban álló személy – ideértve a rezidens és a doktori képzésben résztvevő személyeket is -, vagy hallgatói jogviszonyban álló személy;
  2. SE-n kívüli további orvos- és egészségügyi képzést folytató hazai és közép-európai felsőoktatási intézmény munkavállalója/phd. hallgatója.

Az ösztöndíj nyertesével a NEOA ösztöndíjszerződést köt, amely alapján a NEOA az ösztöndíj összegét közvetlenül utalja át a HMS PGME-nek.

  1. Pályázati feltételek:

Ösztöndíjra pályázni jogosult mindazon személy, aki az alábbi felületen https://oeeportal.hms.harvard.edu/HMS_RedirectPage?course=aA44v000000fyZACAY közzétett határidőn belül regisztrált a CSS programban való részvételre.

Ösztöndíjra nem jogosult, aki a NEOA Támogatási szabályzata https://semmelweis.hu/neoa/files/2023/04/Tamogatasi-szabalyzat-20230406.pdf értelmében kizárt a pályázók köréből.

  1. Pályázat beadása:

Az ösztöndíjra pályázni a https://semmelweis.hu/neoa/en/semmelweis-harvard-scholarship/ pályázati felületen keresztül a NEOA honlapján a jelentkezési lap online kitöltésével és elküldésével lehet. (Jelentkezési lap 1. számú melléklet)

  1. A pályázatok bírálata:

A részvételre jogosultak köréből a CSS program működtetése érdekében a Harvard Medical School és a Semmelweis Egyetem által létrehozott közös tudományos grémium (továbbiakban: Tudományos Grémium) választja ki a nyertes pályázókat.

A bírálat szempontrendszerét a Tudományos Grémium szakmai alapon határozza meg.

6.1. Hiánypótlás, döntés:

A pályázat során hiánypótlásnak és a Tudományos Grémium döntésével szemben jogorvoslatnak nincs helye. A pályázati feltételeknek meg nem felelő pályázatok elutasításra kerülnek.

A hiánytalanul benyújtott pályázatot az 5. pont szerinti Tudományos Grémium bírálja el a pályázati határidő leteltét követő 30 napon belül.

  1. Az ösztöndíj visszafizetése

A CSS programot – neki felróhatóan – nem teljesítő ösztöndíjas a NEOA erre vonatkozó felhívása kézhezvételétől számított 8 napon belül az ösztöndíj teljes összegét a NEOA-nak, a Ptk. szerinti késedelmi kamattal növelt összegben visszafizetni köteles.

Az ösztöndíjas akkor is köteles az ösztöndíj teljes összegét visszafizetni, amennyiben megállapításra került, hogy a pályázat elbírálásához valótlan adatokat szolgáltatott.

  1. Adatkezelés, támogatási szabályok elfogadása

A pályázó a pályázat benyújtásával hozzájárul személyes adatainak az ösztöndíj-pályázati jelentkezési felületre feltöltött adatkezelési tájékoztatóban foglaltak szerinti kezeléséhez.

A pályázó a pályázat benyújtásával elismeri, hogy megismerte a NEOA Támogatási Szabályzatát és az abban foglaltakat magára nézve kötelezőnek fogadta el.

Dokumentumok:

A pályázat lezárult.