Együttműködési megállapodást kötött a Semmelweis Egyetem, az intézmény sport klubja, és a Semmelweis Egészségügyi Kft.  a Magyar Tenisz Szövetséggel, valamint a Magyar Orvos Teniszezők Társaságával (MOTT) a július végén kezdődő 53. Orvosi Tenisz Világbajnokság szervezési feladatainak ellátására. A nemzetközi versenyre több mint háromszáz orvost és fogorvost várnak Európából, Amerikából és még Ázsiából is. 

A MOTT pályázat útján nyerte el a 2024-es Orvosi Tenisz Világbajnokság rendezési jogát a World Medical Tennis Society (WMTS)-től, így Magyarország 1990 és 1998 után harmadik alkalommal rendezheti meg a nemzetközi sporteseményt. A kontinensviadalnak 2024. július 27-e és 2024. augusztus 2-a között Budapest ad otthont.

A Semmelweis Egyetem vezetése számára különösen fontos az egészséges életmód és az egészségmegőrzés, mindig is nagy hangsúlyt helyeztek a hallgatói és dolgozó sportéletre.

A Semmelweis Polgárok a tanulmányaik és hivatásuk mellett a sportban is jeleskednek: az egyetemi sportklubok kiváló helyezéseket érnek el a területi és egyetemi-főiskolai bajnokságokban.

Sütő Csilla, a Magyar Tenisz Szövetség főtitkára, dr. Merkely Béla rektor, dr. Pavlik Lívia kancellár

„Hiszem és vallom, hogy a rendszeres mozgásnak nemcsak az egészség megőrzésében van nagy szerepe, de a sport megtanít a csapatmunkára és a kitartásra is. Mindkettő kulcsfontosságú a mi hivatásunkban, az orvos- és egészségtudományban. Éppen azért nagy öröm és büszkeség számomra, hogy 2024-ben a Semmelweis Egyetem láthatja el az 53. Orvosi Tenisz Világbajnokság és konferencia főszervezői feladatait” – emelte ki dr. Merkely Béla rektor, aki maga is pályára lép férfi párosban dr. Bondár Gáborral, az 1986-os világbajnokság férfi egyes nyílt kategória győztesével.  

A nemzetközi sporteseményre több mint háromszáz orvos és fogorvos regisztrált előzetesen a világ távoli pontjairól, köztük Amerikából és Ázsiából is.

A Semmelweis Egyetem a világbajnokság során nemcsak operatív támogatást nyújt majd a Magyar Tenisz Szövetségnek és a Magyar Orvos Teniszezők Társaságának, hanem sportszakmai kérdésekben és esetleges sportsérülések esetén is a szervezők és résztvevők rendelkezésére állnak majd az intézmény szakemberei. A két helyszínen – a Park Teniszklubban és a Muskétás Teniszcentrumban – zajló mérkőzésekre a tenisz iránt érdeklődő nézőközönséget is várják.

A világbajnokság kísérőprogramjaként pedig július 29-én angol nyelvű tudományos konferenciát is szerveznek sportkardiológia témában a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán neves olasz, osztrák és magyar előadók részvételével.

Fotó: Barta Bálint – Semmelweis Egyetem