Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait február 7-étől a hatodik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül.

A Szenior Akadémia idei szemeszterét dr. Merkely Béla rektor a COVID-19 elleni küzdelem eddigi tapasztalatait összegző előadása nyitja meg február 7-én. Ezt követően hetente – hétfőnként 18 órától – újabb érdekes témával várják majd az érdeklődőket.

Szó lesz többek között a vírusok világáról, civilizációs kórképekről, köztük az evészavarról, a perifériás idegek betegségeiről és ezek diagnosztikájáról, az alvásól, a függőségekről, a baktériumokról, az idegsebészetről és a sejtbiológiáról, az Országos Mentőszolgálat működéséről és az öregedésről is. A részletes program ide kattintva érhető el.

Dr. Nagy Zoltán professor emeritus, a Szenior Akadémia szakmai vezetője kiemelte:

az előadásokon az egyetem vezető professzorai és kutatói közérthető módon adják át az ismereteket az elsődlegesen megszólított idősebb korosztálynak, de életkori megkötés nélkül, bárkit szívesen várnak a rendezvénysorozatra.

A részvétel ingyenes, a kurzusra egyszeri, online regisztráció szükséges a https://semmelweis.hu/szeniorakademia felületen, mellyel az összes előadás megtekintésére jogosulttá válnak a résztvevők.

A Szenior Akadémiát 2019-ben hirdette meg először a 250. jubileumát ünneplő Semmelweis Egyetem, amely az oktatás, kutatás-innováció és gyógyítás hármas egysége mellett kiemelt feladatának tekinti a lakosság tájékoztatását és a tudományos ismeretterjesztést, prevenciós célú, népegészségügyi programok által.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem