A Semmelweis Egyetem Alapítványt támogathatják április 30-a és május 3-a között azok, akik a GeoGO online túra, futás, kerékpár és vízitúra útvonal-nyilvántartó felületen teljesítenek valamilyen távot.

A Semmelweis Egyetem a fertőzés magyarországi megjelenése óta részt vesz a pandémia elleni küzdelemben. Az intézmény orvosai, szakdolgozói és hallgatói nemcsak a betegágyak mellett, de a szűrésekben és a védőoltások beadásában is szerepet vállalnak a világjárvány legyőzése érdekében.

Ezért döntött úgy a GeoGO felület közössége, hogy saját eszközeihez mérten sporttal segíti a hazai egészségügyet és a járványügyi ellátás hőseit. Az Ötpróba egy több mint 25 000 tagot számláló szabadidősport-közösség, amely az Ötpróba-Maradj Fitten programban lehetővé teszi a virtuális pontgyűjtést.

Kampányuk lényege, hogy aki április 30. és május 3. között teljesít bármilyen útvonalat a GeoGO oldalon található pályák közül, az 1000 forinttal támogatja a Semmelweis Egyetem Alapítvány munkáját, vagyis az egészségügyi ellátást és az oktatást, valamint a kimagasló tudományos teljesítménnyel rendelkező hallgatókat.

A program szervezői kiemelik, a jelenlegi helyzetben nagyon fontos felhívni a figyelmet a biztonságos sportolás jelentőségére, valamint az egészségügy tehermentesítésére, támogatására. Az Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó csapata úgy véli, ezzel az akcióval mindkét célkitűzésnek eleget tesz: egyrészt a virtuális útvonalakon történő egyéni teljesítésekkel a résztvevők a nagy tömegektől távol tudják aktívan erősíteni állóképességüket és immunrendszerüket, másrészt pedig minél többen teljesítenek útvonalat a GeoGO-ban, annál magasabb összeggel tudják a szervezők támogatni a hazai egészségügyet.

Az akcióban bárki részt vehet, aki szeretne aktívan, a saját egészségére is ügyelve segíteni. További információt a https://geogo.hu/ oldalon és Facebookon olvashatnak a kampányról.

Borítókép: Facebook/Ötpróba