Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2021. április 21.
168726 Összes oltás
13760 Beoltott Semmelweis Polgár

A Semmelweis Egyetem klinikáinak Kútvölgyi Klinikai Tömbből való áthelyezéséről egy 2018. december 13-i kormányhatározat (1672/2018.) rendelkezett 2019. december 31-i hatállyal. A biztonságos betegellátás szem előtt tartásával első lépésben a megadott határidőig megtörténik a II. számú Sebészeti Klinika, továbbá az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika Kútvölgyi telephely egy része, valamint a Családorvosi Tanszék költözése az egyetem erre a célra felújított pesti kampuszainak területére.

Szintén a biztonságos betegellátás érdekében, egyeztetve a fenntartóval, az egészségügyért felelős államtitkársággal és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ, valamint az Észak-Közép-budai Centrumkórház vezetőivel a további részlegek esetében szakaszos áthelyezésről született döntés. Ennek értelmében 2020. január 1. után a III. számú Belgyógyászati Klinika, valamint a munkájához szükséges intenzív, illetve labordiagnosztikai háttér, továbbá a telephelyhez tartozó gyógyszertár és a Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinika kútvölgyi telephelye átmenetileg továbbra is a Kútvölgyi Tömbben működik – ameddig a Semmelweis Egyetem pesti kampuszaiban a már folyamatban lévő, a jobb infrastruktúrát nyújtó fejlesztések be nem fejeződnek.

Az érintett klinikák továbbra is változatlan kapacitással és területi ellátási kötelezettséggel működnek. A költözés a klinikák és az érintett tanszékek napi folyamatos és biztonságos betegellátó és oktató munkáját nem veszélyezteti.

A Kútvölgyi Klinikai Tömb szakmailag kimagasló teljesítményt nyújtó munkatársai változatlan létszámban, megújult munkahelyi körülmények között folytathatják tevékenységüket. A Semmelweis Egyetem az érintett egységek áthelyezésére, valamint a fogadó épületek felújítására és az eszközpark fejlesztésére 2, 8 plusz 1,2 milliárd forintot kapott.

Nem igaz, hogy a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Klinikai Tömb tömbigazgatóját december 10-én menesztette az egyetem, csupán az intézmény vezetése arra hívta fel a figyelmét, hogy a saját hatáskörébe tartozó feladatokat határidőre végezze el.