A Semmelweis Egyetem cáfolja a 24.hu értesüléseit, mely szerint neonatológus nélkül maradt az egyetem egyik koraszülött ellátásért felelős osztálya.

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb koraszülött ellátásrét felelős központja. Az I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikán, valamint a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika két telephelyén elhelyezkedő összesen három Perinatális Intenzív Centrum (PIC) mindegyike a legmagasabb, III. progresszivitási szinten végzi betegellátó tevékenységét. A PIC osztályokon továbbá olyan egyedi gyógyítási eljárások is elérhetők, amelyeket a fővárosban és a közép-magyarországi régióban egyedülállóan csak a Semmelweis Egyetem kínál. Ilyenek például az oxigén hiányos újszülöttek hűtéses kezelése, újszülött sebészet, újszülött bronchológia, anyagcsere-krízis állapotú újszülöttek intenzív kezelése, valamint az újszülött dialízis kezelés.

Az egyetem Perinatális Intenzív Centrumaiban az ellátottak száma éves szinten közel 1500.

A Nőgyógyászati Klinika egyik Perinatális Intenzív Centrumának osztályvezetőjétől az egyetem ma visszavonta a vezetői megbízást, ugyanakkor az említett orvos továbbra is a klinikán dolgozik. Az ellátás stabil, a PIC osztályokon minden nap minden órájában folyamatos szakorvos jelenlét mellett, az osztályok méretének megfelelő létszámú egészségügyi szakdolgozó és szakorvos jelölt végzi a gyógyító munkát.