A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díját idén Mihalicz Csilla szabadúszó újságíró, a Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat pedig Berek Patrícia, a Kossuth Rádió szerkesztő-riportere kapta. A Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes által vezetett bírálóbizottság idén csaknem hatvan pályázatból választotta ki a győztes munkákat.

A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díját Mihalicz Csilla szabadúszó újságíró kapta, a Semmelweis Egyetem II. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Koraszülött Intenzív Osztályán folyó munkáról szóló, az nlcafe.hu online női magazinban megjelent riportjáért. A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Hírszerkesztői Díját Berek Patrícia, a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli hírmagazinjában elhangzott riportjáért kapta, melynek témája: egyedülálló szív CT-t kapott a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika.  

A díjakat Dr. Szél Ágoston, az egyetem leköszönő rektora adta át a Semmelweis Nap alkalmából tartott ünnepségen. A pályázatra összességében csaknem hatvan pályamű érkezett, ezekből választotta ki a győzteseket a bírálóbizottság, melyet Dr. Hermann Péter oktatási rektorhelyettes vezetett.  

A Kopp Mária Média Díjjal és a Kopp Mária Hírszerkesztői Díjjal az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri el az egyetem, immár nyolcadik éve. A díjat 2012-ben Kopp Mária orvos-pszichológus professzorra emlékezve nevezték át. A névadás tisztelgés életműve és munkássága előtt, melynek szerves része volt a széles közvélemény tájékoztatása a médián keresztül.

Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem