A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díját idén Ötvös Zoltán, a Magyar Idők című lap tudományos újságírója, a Kopp Mária Hírszerkesztői Díjat pedig megosztva Szalai Edit, az MTI szakújságírója és Sipos Ildikó, az Inforádió riportere nyerte. A Dr. Valent Sándor, az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság orvos főigazgatója által vezetett bírálóbizottság idén csaknem hatvan pályázatból választotta ki a győztes munkákat.

A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Média Díját Ötvös Zoltán, a Magyar Idők tudományos újságírója kapta, a nanoszkópia és a nagyfelbontású orvosbiológiai képalkotás világhírű tudósával, a Semmelweis Budapest Award díjazottjával, Dr. Stefan W. Hellel készített riportjáért, valamint az elmúlt több mint tíz év Semmelweis Egyetemmel kapcsolatos tudományos cikkeiért. Külföldi útja miatt nevében a lap Lugas magazinjának szerkesztője, Szényi Gábor vette át a díjat.

A Semmelweis Egyetem Kopp Mária Hírszerkesztői Díját megosztva Szalai Edit, az MTI szakújságírója kapta az „Elvégezték az első tüdő- és vesetranszplantációt Magyarországon” című munkájáért, valamint Sipos Ildikó, az Inforádió riportere, a „25 éve végezték az első szívtranszplantációt idehaza” című riportjáért.

Az elismeréseket Dr. Szél Ágoston, az egyetem rektora adta át a Semmelweis Nap alkalmából tartott ünnepségen. A pályázatra összességében csaknem hatvan pályamű érkezett, ezekből választotta ki a győzteseket a bírálóbizottság, melyet Dr. Valent Sándor, az Orvosszakmai, Finanszírozási és Minőségbiztosítási Főigazgatóság orvos főigazgatója vezetett.  

A díjjal az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítményt ismeri el az egyetem, immár hetedik éve. A díjat 2012-ben Kopp Mária orvos-pszichológus professzorra emlékezve nevezték át. A névadás tisztelgés életműve és munkássága előtt, melynek szerves része volt a széles közvélemény tájékoztatása a médián keresztül.