A múlt évihez hasonlóan idén is az 501-600. helyezés közti sávba került a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education most publikált világrangsorában, melyen összesen 980 egyetem szerepel. A vizsgált öt szempont közül az egyetem a nemzetközi orientációban teljesített legjobban.

RS44268_KA-20160202-IMG_3877-scrA világrangsor öt fő terület mutatói alapján értékeli az intézményeket: oktatás, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Az egyetem a nemzetközi orientációban (international outlook) a legerősebb, ennél a mutatónál a nemzetközi együttműködésben született publikációk számát és a külföldi hallgatók arányát vizsgálták.

A listára összesen hét hazai egyetem került fel, ezek közül a Semmelweis a második helyen végzett. A 301-350. hely közé került a Közép-európai Egyetem (CEU), a 601-800. hely közti sávba rangsorolták a szegedi és a pécsi tudományegyetemet, az ELTE-t és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, míg a Debreceni Egyetem a 800+ kategóriába került.

A világranglista élén az oxfordi egyetem áll, második a California Institute of Technology, harmadik a Stanford University.