A Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika hírnevével visszaélve tévesztettek meg betegeket különféle készülékeket és terápiákat kínáló, a klinika közelében működő vállalkozások.

Az érintett cégek először ingyenes szűrővizsgálati részvételt kínáltak, majd a „rossz” eredményekre hivatkozva különböző termékeket ajánlottak megvételre. A telefonhívás és a „vizsgálat” során a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika közelségével visszaélve azt a hamis látszatot keltik, hogy a szervezet a klinikával valamiféle partnerségben működik. A klinika azonban – a Semmelweis Egyetem többi szervezeti egységéhez hasonlóan – nem áll semmilyen kapcsolatban az említett vállalkozásokkal. A csalás vagy megtévesztés áldozataitól azt kéri az intézmény, hogy forduljanak az illetékes hatóságokhoz.

A Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikája évente többször is végez ingyenes kardiológiai lakossági szűréseket, ezekről a kardioambulancia@kardio.sote.hu e-mail címen lehet érdeklődni.

A figyelemfelhívás a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika oldalán is elolvasható: http://vszek.semmelweis.hu/hirek/figyelemfelhivas