Az egyetem munkatársai által beadott védőoltások száma - 2022. augusztus 07.
535278 Összes oltás

Pályázati felhívás 2015/2016

A Semmelweis Egyetem az egészségügyet és az egészségtudományt érintő újságírás, hírközlés és tájékoztatás területén nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésére

KOPP MÁRIA MÉDIA DÍJAT és KOPP MÁRIA HÍRSZERKESZTŐI DÍJAT alapított. A díjak összértéke: bruttó 400.000,- Ft

Az elismerésben azok az újságírók részesülhetnek, akik az egészségügyi és tudományos újságírás és hírközlés terén színvonalasan, értékteremtő módon, az orvoslást és egészségügyi kutatást érintő egyéb szempontoknak is megfelelően számolnak be a Semmelweis Egyetemen folyó oktatási-kutatási-gyógyítási munkáról.

RS17122_20130625-IMG_8384-media-dij-scrA Kopp Mária Média Díjat pályázat útján lehet elnyerni a magyarországi írott, elektronikus (tv-rádió), hírügynökségi és on-line sajtóban 2015. március 2. és 2016. március 1. között megjelent tudósítással, publikációval, interjúval, riporttal, illetve cikksorozattal, riportsorozattal, valamint dokumentumfilmmel.

A Kopp Mária Hírszerkesztői Díjra pályázni lehet a magyarországi rádiók és televíziók hírblokkjaiban vagy híradóiban 2015. március 2. és 2016. március 1. között elhangzott, megjelent anyagokkal illetve hírügynökségi tudósításokkal. A Kopp Mária Hírszerkesztői Díjra benyújtott anyagok maximális terjedelme írott sajtó/hírügynökség/on-line sajtó esetében max. 2 A/4-es gépelt oldal (kb. 2 flekk), illetve legalább 5 részből álló, egyenként max. 4 flekkes cikksorozat; elektronikus média esetében pedig max. 5 perces interjú/riport, illetve legalább több részből álló, egyenként max. 5 perces riportsorozat, valamint a témát feldolgozó, bemutató dokumentumfilm (terjedelmi megkötés nélkül).

A pályázatnak tartalmaznia kell:

  • a média, a műsor nevét
  • a cikk, tudósítás, riport vagy műsor megjelenésének időpontját
  • a pályaművet (vagy link, vagy csatolva word, pdf, vagy postán cd/dvd)
  • a pályamű megjelenésének egyértelmű igazolását (link, tördelt változat pdf-ben)
  • az alkotó, vagy alkotóközösség nevét, elérhetőségét (telefonszám, cím)

Amennyiben az átküldött anyag nem igazolja egyértelműen a média megjelenést, ellenőrizhető hivatkozást kell erre vonatkozóan feltüntetni.

Nevezési határidő: a pályázatokat elektronikus formában, Word formátumban (linkekkel, csatolmányokkal), illetve élő linken nem elérhető hang és videó anyagokat postán CD/DVD-n kérjük elküldeni 2016. március 15-ig az alább címre: hirek@semmelweis-univ.hu vagy a következő címre:

Semmelweis Egyetem
Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság, Kovács Eszter
1085 Budapest, Üllői út 26.

A beérkezett pályamunkákat szakmai és egyetemi vezetőségből álló bizottság bírálja el legkésőbb 2016. május 15-ig. A zsűri a díjakat éves rendszerességgel ítéli oda az arra érdemes szerzőknek. A pályázat eredményét honlapunkon közzétesszük, a nyerteseket külön értesítjük.

Az ünnepélyes díjátadó időpontja: 2016. június 30.