RS12059_KA-20131024-IMG_0030-I-es-gyerekklinika-scrGyermekkori asztmával, allergiával, laktózérzékenységgel, cukorbetegséggel, de akár egyszerű has- vagy gyakori lábfájással kapcsolatban kérdéseiket is feltehetik május 11-én, vasárnap a Semmelweis Egyetem I. számú (Bókay) Gyermekgyógyászati Klinikáján. A nyílt napon megtudhatják azt is, hogy mit kell tenni, ha a csecsemő vagy kisgyerek elájul vagy fulladozni kezd.

A „Nyílik a Bókay” nevű eseményen a konzultációs lehetőségeken kívül lesznek gyakorlati bemutatók is, a felnőttek elsajátíthatják például a leggyakoribb otthoni balesetek sürgősségi ellátásának alapjait. Tanácsot kaphatnak egyebek mellett az újszülöttek ellátásához, táplálásához is vagy akár egészséges és diétás ételek elkészítéséhez is.

A programok egy része regisztrációhoz kötött, melyre a klinika weboldalán http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu/info.aspx?sp=1 lehet jelentkezni az alábbi linken: (https://www.eventbrite.com/e/nyilik-a-bokay-nyilt-nap-a-semmelweis-egyetem-i-sz-gyermekklinikajan-tickets-11523678633).

A gyerekek közben részt vehetnek a szűréseken, vagy arcfestésen, koncerten. Lesz ugyanis testtömeg és testhosszmérés, testtömegindex kalkuláció, vérnyomásmérés, testtömeg-összetétel vizsgálat.

A Bókay Gyermekklinika Európában negyedikként, hazánkban pedig az elsőként alapított gyermekgyógyintézet, amely az idén 175 éves. Ebben az elmúlt 175 évben egyetlen órára sem zárta be kapuit a beteg gyermekek és szüleik előtt. Jelenleg évente mintegy 8500 fekvőbeteget és közel 60 000 járóbeteget látnak el.

Időpont: 2014. május 11. 10.00-16.00
Helyszín: Bp, VIII. kerület Bókay u. 53. (Klinikák metrómegállónál)

Interjúk és vágóképek a helyszínen készíthetők.

Részletes program:
a klinika honlapján (http://www.gyermekklinika.semmelweis.hu/info.aspx?sp=1)
és  Facebook oldalán (https://www.facebook.com/gyermekklinika) is elérhető.

Regisztráció:
https://www.eventbrite.com/e/nyilik-a-bokay-nyilt-nap-a-semmelweis-egyetem-i-sz-gyermekklinikajan-tickets-11523678633

fotók: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem