Budapesten gyűlnek össze az egészségügyi szektor meghatározó nemzetközi résztvevői, köztük világhírű akadémiai intézetek vezetői. A Semmelweis Egyetem által rendezett konferencián az előttük álló kihívásokat, feladatokat, a szükséges paradigmaváltást vitatják meg egészségpolitikai, orvostudományi, oktatáspolitikai szempontból.

RS7854_20131107-IMG_5683-AAHCI-konferencia-scr_webA nemzetközi AAHC (Association of Academic Health Centers) szervezet tagjai olyan akadémiai egészségügyi intézmények, melyek az oktatás, kutatás és betegellátás hármas funkciójának tesznek eleget. A három funkció szétválasztásának negatív nemzetközi tapasztalatairól, illetve e területek még szorosabb integrációjának szükségességéről értekeznek. Az egyetemi-klinikai centrumok célja már nem csak a szakemberek oktatása és a betegek gyógyítása, hanem az egészség megőrzése, a lakosság prevenciós szemléletének kialakítása.

A rendezvényen többek között részt vesz Szócska Miklós egészségügyi államtitkár, Szél Ágoston, a Semmelweis Egyetem rektora,  Steven A. Wartman, az Association of Academic Health Centers elnöke, Albert Scherpbier, a Maastrichti Egyetem rektorhelyettese, Barbara Kerstiens, az EU Bizottság Közegészségügyi szektor vezetője, Harold Paz, a Penn State Hershey Medical Center and Health System vezérigazgatója.

Az angol nyelvű konferencián 80 fő vesz részt és a 21 országot képviselnek a világ minden tájáról.

AAHCI Eastern European Regional Meeting
Collaborative Health Care: Changing Paradigms in Education, Clinical Care and Research

Időpont: 2013. november 7. 8.
Helyszín: Boscolo Budapest Hotel, Budapest Erzsébet körút 9-11.

A konferencia honlapja, részletes program: http://www.semmelweis-aahci.com/