Műtét közbeni altatásra, fájdalomcsillapításra, égési sérülések kezelésére, immunrendszer-erősítésre is alkalmas a hipnózis és a szuggesztív technikák – erről Budapesten szerveztek először nemzetközi tudományos konferenciát. A rendezvény társelnöke, Dr. Gál János, a Semmelweis Egyetem rektorhelyettese, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinika (AITK) igazgatója szerint a hipnózis önmagában már elismert technika, de alkalmazása a napi gyógyító munkában még újszerűnek számít, ám ebben hamarosan áttörés várható.

Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján még nem végeztek műtétet altatás nélkül hipnózisban, ugyanakkor az elmúlt években a Magyar Hipnózis Egyesülettel közösen több, szuggesztiós technikákkal összefüggő kutatás is zajlott altatásban lévő és lélegeztetett betegekkel. Két technikát is alkalmaztak: az egyik esetben a beteg magnóról hallgatott megnyugtató és gyógyulást támogató szavakat, úgynevezett szuggesztiókat, míg a másik esetben egyénre szabottan, élőszóban. Az eredményekről illetve a nemzetközi tapasztalatokról információt kaphatnak:

2013.09. 02. hétfőn, 10 órakor a Semmelweis Egyetem, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikán (XII. Kútvölgyi út 4. II. emelet), ahol az interjúkészítésen kívül megnézhetik a szuggesztív technika alkalmazását a gyakorlatban.

TÉVÉSEK, FOTÓSOK FIGYELMÉBE: mivel az intenzív osztályon eszméletlen, magatehetetlen betegeket is kezelnek, személyiségi jogaik védelmében arcuk semmiképpen sem lehet felismerhető. Kérem, erre különös figyelemmel készítsék, illetve takarják ki a felvételeket!