20130717-IMG_3588-ikerterhesseg-sajtotajekzotato-webÖtmillió forintot kapott fejlesztésre a Semmelweis Egyetem I. Sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikája az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkárságától. Dr. Gál János, általános rektorhelyettes a klinikán rendezett sajtótájékoztatón mondott 20130717-IMG_3609-ikerterhesseg-sajtotajekzotato-webköszönetet az adományért, amelyből olyan beszerzéseket indíthattak, amely a kismamák ellátásának a biztonságát szolgálja. Mint mondta: „a jelenlegi feszített költségvetési helyzetben az egyetemnek minden támogatásra szüksége van ahhoz, hogy fenn tudja tartani egyedülálló helyét a hazai egészségügyi felsőoktatási képzésben és ellátásban.”

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára elmondta, hogy noha a Korszerű Szülészetért és Nőgyógyászatért Alapítványnak adott 5 millió forint nem egy hatalmas összeg az egészségügyben, mégis szerették volna segíteni az intézmény koraszülött gyermekekért folytatott küzdelmét.

20130717-IMG_3493-ikerterhesseg-sajtotajekzotato-webDr. Rigó János, a klinika igazgatója ismertette, olyan készüléket vásároltak, ami lehetővé teszi, hogy ikerterhesség során egyidőben észleljék a magzatok szívműködését és figyeljék a magzatok méhen belüli állapotát. Emellett valamennyi szülőszobába olyan rendszert építettek ki, amely segíti a szülő nők gyógyszereinek, infúzióinak pontos adagolását – tette hozzá.

K.E.