Kevesebb, mint két hónap alatt állást találnak a Semmelweis Egyetemen végzett szakemberek – egyebek mellett ez is kiderül a Semmelweis Közösség-Semmelweis Világ projekt keretében végzett diplomás pályakövetési kutatásból, amely azt is segít felmérni, hogy melyik képzettség mennyit ér a munkaerőpiacon. A leggyorsabban a Gyógyszerésztudományi Karról kikerülők helyezkedtek el, nekik alig három hétre volt szükségük ehhez, míg az orvoskaron végzettek másfél hónap alatt álltak munkába. A kutatásból kiderült az is, hogy a Semmelweis Egyetemen diplomázottak többsége nem lett pályaelhagyó, az Egészségtudományi Kar egykori hallgatóinak nyolcvan százaléka, míg az orvos-, fogorvos- és gyógyszerésztudományi karon végzettek több mint kilencven százaléka az egészségügyi ellátásban dolgozik, s munkája nagyrészt kapcsolódik a megszerzett végzettségéhez.

Az európai uniós támogatásból megvalósuló Diplomás Pályakövetési Rendszer működtetésével az egyetem pontos képet kap saját munkájának a minőségéről, a felmérések segítségével az is azonosítható, hogy milyen változtatásokra van esetleg szükség a munkaerőpiac aktuális igényeik kielégítéséhez.

Örömmel tájékoztatom, hogy a TÁMOP – 4.1.1-08/2/KMR-2009-0004 Semmelweis Közösség – Semmelweis Világ c. pályázat megvalósítása megtörtént!

Projektzáró rendezvényünket 2011. november 29-én (kedd) 10.00 – 13.00 óra között tartjuk, melyre ezúton

Tisztelettel hívom és várom Önt, valamint a téma iránt érdeklődő Munkatársait a Rektori Épület Szalon termébe!

A pályázat keretében végzett munka eredményeként

– elindítottuk a diplomás pályakövetést (DPR) az egyetemi évek alatt és azon túl a képzés és a munkaerő-piac hatékonyabb együttműködéséért,

– létrehoztuk hallgatóink számára a Karrierközpontot, felállítottuk a Karrier Irodákat,

– életre hívtuk az Alumni (öregdiák) mozgalmat.

Szeretettel és tisztelettel várjuk minden Kedves Érdeklődő részvételét!

Részletes program elérhető erre a linkre kattintva.

Kérem, részvételi szándékát a dpr@emk.sote.hu címen szíveskedjék jelezni!

Tisztelettel,

Dr. Stubnya Gusztáv